КФН потвърди проспекта на Бисер Олива

1509
КФН потвърди проспекта на Бисер Олива

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от „Бисер Олива” АД, Стара Загора.

Емисията е в размер на 817 733 лева, разпределена в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка и определена емисионна стойност в ценови диапазон от 14.50 лв. до 17.50 лв.

При успешно увеличение, капиталът ще бъде увеличен до 8.18 млн. лв.

Основната дейност на дружеството е производство на висококачествени растителни масла, изкупуване и преработване на маслодайни суровини, производство на растителни, складови, технически и хидрогенни масла, маслопродукти и шротове, съхранение на вложеното зърно и издаване на записи, извършване на търговска дейност в страната и чужбина.

Дружеството се управлява от шестчленен съвет на директорите в състав: Лука Ангелов - изпълнителен член и председател на СД, Александър Минов - изпълнителен член на СД, Ангел Иванов – член на СД, Шота Хаджишвли - член на СД, Сергей Стояно – независим член на СД,1 Явор Хайтов - независим член на СД.

Основни преки акционери в „Бисер Олива” АД са „Рисойл” АД, Швейцария, притежаващо 48.71% от капитала, „Градус - 1” ООД с 21.06% и „Бисер Олива-98” АД, Стара Загора с 27.64%. Иван Ангелов непряко чрез „Градус - 1” ООД и „Бисер Олива-98” АД притежава 24.27%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg