КФН потвърди проспектите на две нови компании

1125
КФН потвърди проспектите на две нови компании

Комисията за финансов надзор потвърди на днешното си заседание проспектите за допускане до търговия на регулиран пазар на емисията акции на две нови компании. Първата емисия е издадена от „Балкан Проджекти Мениджмънт“ ЕАД, гр. София. Капиталът на дружеството е в размер на 100 хил. лв., разпределени в същия брой акции. Емисията и дружеството се вписват в публичния регистър на КФН, съобщиха от надзорния орган.

Основното направление на дейността на дружеството е дистрибуцията и производството на химични суровини за индустрията. Друго направление е автокозметиката, автохимията и аксесоари за автомобили. Произведената от дружеството продукция се реализира основно в България и страните от балканския регион.

Едноличен собственик на капитала на дружеството е Марчело Джаварини, като след приемането на книжата за търговия на регулиран пазар той възнамерява да продаде до 49% от акциите си.

Дружеството е с едностепенна система на управление, като в СД влизат Марчело Джаварини, председател на СД и изпълнителен директор, Калин Антов, зам.-председател на СД и Марко Монтеки, независим член на СД.

Втората емисия акции е емитирана от „Европа лайн груп“ АД, гр. София. Емисията е в размер на 50 хил. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв.. Емисията и дружеството също се вписват в публичния регистър на КФН.

Дружеството е представител и/или подизпълнител в областта на високите технологии: ИТ сектор, здравеопазване и сателитни разработки. То планира да извършва дейност по изготвянето на проекти по Седма рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие, консултации по европейски проекти и програми и в областта на високите технологии.

Компанията има сключени договори с три дружества – Aratos Technologies S.A., Ionian technologies ltd. и Zeus Consulting S.A. – Гърция.

Дружеството с едностепенна система на управление, като председател на СД е Николаос Богониколос, изпълнителен директор е Симеон Топчийски. Те са и основни акционери в „Европа лайн груп“ АД. Николаос Богониколос притежава 70% от капитала му, а Симеон Топчийски останалите 30%.

Снимка:БГНЕС/EPA

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg