Редовен клиент на ресторант Blue 44 във Вашингтон оставил бакшиш от 2000 долара към сметката си от 93.22 долара.

Собственикът Кристофър Нардели погледнал сметката и си потърсил очилата, защото нулите му се сторили прекалено много.

Клиентът често идвал да яде гъмбо* и дори си пишел и-мейли с главния готвач, който го осведомявал кога ще се прави гъмбо в заведението.

В понеделник той изял една порция и си взел две за вкъщи.

На касовата бележка клиентът написал дори каква част от тези 2000 долара оставя на кого. 1000 долара са за готвача и по 500 за Нардели и за бармана.

И тримата били изненадани от бакшиша от 2 145%, за който те разбрали чак в края на смените си.

Най-големите бакшиши, които те до момента са виждали, са били 100-200%.

В ресторанта гъмбо не присъства редовно в менюто, а се предлага от време като „супа на деня“.

*Гъмбо е мексиканско по произход ястие, което се приготвя често в щата Луизиана. То обикновено има две съставки – ориз и супа.

Супата може да съдържа морски дарове (обикновено раци или скариди от Мексиканския залив), птиче месо (обикновено патица, пъдпъдък, пиле) и други меса, използвани за овкусяване (пушена или сурова наденица, тасо (пушено свинско), андуй (пушена кървавица) и други пушени или трайни месни продукти. За сгъстител се слага много бамя.

В ресторант Blue 44 я правят с наденица андуй и пиле.