Кои са най-странните неща, паднали от небето?

1373
Кои са най-странните неща, паднали от небето?

В Кентъки през 1876 г. едно поле е залято от дъжд от мистериозно месо. То стана известно като The Kentucky Meat Shower. Всъщност няма да повярвате, но от небето понякога падат доста странни неща! Ето няколко такива случая:

Падаща риба

За повечето хора по света идеята рибата да вали от небето е доста странна. В някои страни обаче това всъщност е нормално. Толкова много, че в Мексико има специфично име за него – „ lluvia de peces“,  което буквално означава „дъжд от риба“.


И така, какво причинява този странен феномен? Въпреки че има няколко различни теории защо това се случва, най-вероятното обяснение е водна струя. По същество това са торнада, но над водата, които "изсмукват" рибата от водните басейни и след това вятърът я отнася във вътрешността на сушаота, където в крайна сметка рибите започват да падат като дъжд.

Летящи жаби

Подобно на рибите, жабите също могат да попаднат на водни струи и има многобройни случаи – както древни, така и скорошни – за жаби, които валят от небето. Освен очевидния библейски пример, древногръцкият философ Хераклид Лембус пише за толкова много жаби, които валят от небето, че „ къщите и пътищата са пълни с тях “!

Съвсем наскоро през 2005 г. в Сърбия хиляди мънички малки жабчета валяха от небето през 2005 г. с преминаваща гръмотевична буря. Донякъде изненадващо, сръбските жабчета оцеляха след дългото си падане, като дори са отскачали при кацането. 

Кръв… или не?

През 2014 г. жителите на Замора в северозападна Испания се събудиха пред изумителна сцена. Над сънения град се беше изляла кръв и го беше покрила в ужасно червен оттенък. Жителите на Замора бързо се заели да разберат какво точно се е случило.

Причината е водорасло. Въпросните микроводорасли не са местни за Испания и са попаднали в капан в буреносен облак, който ги е променил, карайки микроводораслите да станат червени. След това облакът изхвърли фалшивата кръв из цяла Замора, докато градът спи – създавайки впечатлението за град, покрит с кръв!

Буря от бонбони

В Лейк Каунти, Калифорния , хората знаят какво е да живееш в шоколадовата фабрика на Уили Уонка, когато през 1987 г. два пъти вали  дъжд от бонбони. Авторът Лайман Л. Палмър описва случая, при който бучки кристализирана захар с размери почти ¼ инча падат на Земята от небето, като „ много необичаен и любопитен феномен “.

И точно като хондурасците с техния рибен дъжд, жителите на окръг Лейк са много щастливи от сладкото събитие, правейки сироп от дъжда от бонбони!

Мистериозно месо

В Кентъки на 3 март 1876 г. поле в окръг Бат е залято от дъжд от мистериозно месо! Месният душ в Кентъки, както е известен, се разиграва само за няколко минути и озадачава всички - особено двамата мъже, които стават свидетели. Всъщност се оказва, че това е вид цианобактерия, която се е сгушила в месесто желе, след като е обляна с дъжд. Други смятат, че това може да е повърнато месо от мишелов.

Паяци, падащи от небето

Това е най-страшният жив кошмар, с който един арахнофоб може да се сблъска – още по-страшен, когато разберете, че всъщност не е толкова необичаен! През 2015 г. хиляди бебета паяци се изсипват от небето върху Австралия! Като земя на природните ужаси, не е изненадващо, че това се случва тук. Един австралиец описва, че толкова много са паднали върху къщата му, че изглежда „ изоставена и превзета от паяци“!

Случаят се повтаря и в Бразилия през 2019 г., а причината зад това всъщност е очарователна. Бебетата паяци, които искат да пътуват на големи разстояния, се покатерват на дърво и правят нещо като малък парашут.

Топки за голф

За всеки, който живее в Tornado Alley, огромните градушки с размерите на топки за голф вероятно няма да са чак толкова странни. Но сега говорим за истински топки за голф, а не за градушка с размер на топка за голф! Такъв е случаят в Пунта Горда, Флорида,  когато десетки топки за голф заваляват от небето през 1969 г.

Целият инцидент е достатъчно странен, но това, което го направи още по-странен е, че нито едно местно голф игрище не съобщава за откраднати или изчезнали голф топки! Най-добрата идея, която някой е имал за това какво го е причинило? Да, познахте, водна струя над езерото на голф игрището, изсмукваща всички изгубени топки за голф!

Пари пари пари!

В сравнение с мистериозното месо, паяците, рибите и жабите, този трябва да е най-добрият вид дъжд, който някога е валял! И това е нещо, което се е случвало многократно!

През 2015 г. банкноти от 2 – 3 милиона дирхама (това е между 550 – 800 000 долара) падат от небето върху град Кувейт в продължение на няколко минути. Хората спират колите си по улиците и излизат да събират всичко. В Индианаполис през 2017 г. електротехник забелязва 200 долара да падат от покрива на сградата, в която работеше. И в този случай, и в случая в Кувейт Сити, така и не беше установено откъде идват парите. Но на кого му пука?

Варени прилепи

През януари 2018 г. земната версия на Кутията на Пандора, Австралия, даде на света дъжд от варени прилепи! Това е нещо, с което жителите на Кембълтаун трябваше да се примирят, когато гореща вълна изстреля местните температури до нива, трудно поносими от местните видове прилепи. Реално прилепите да започват да прегряват до смърт и да падат от дърветата.

По време на дъжда от варени прилепи в Кембълтаун бяха открити повече от 200 варени прилепа, разпръснати по пода на местния район.

Космически боклук

Много изкуствени отломки падат от космоса на Земята в крайна сметка, след като са загубили потока си в орбита и се преобръщат към гравитационното привличане на нашата планета. В по-голямата си част, тъй като космическият боклук се разпада на доста малки фрагменти при повторното навлизане в земната атмосфера, той обикновено не представлява заплаха за хората.

Въпреки това през март 2018 г. прототипът на китайската космическа станция Tiangong-1 се разби в Тихия океан при контролираното си повторно навлизане в земната атмосфера – създавайки голям фурор, когато го направи! Въпреки това все още имате по-големи шансове да спечелите от лотарията, отколкото да бъдете убити от падащи космически боклуци!

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg