Колко пари могат да се съберат в...

8843
Колко пари могат да се съберат в...

Съкровищата в наши дни изглеждат съвсем различно от това, което са били някога. Много пари, събрани на едно място могат да заемат и малко, и много място. Например:

Най-голямото златно кюлче

 


На фона на рекордите на златото от Mitsubishi имат повод за радост- те притежават най-голямото златно кюлче в света с размери 45.5 х 22.5 х 17 см. Макар размерът му да е колкото кутия за обувки, неговата стойност е над 3.7 млн. долара,а теглото на 250 кг.

10 000 доларова купюра

 

Тази купюра е най-скъпата, влизала някога в обращение.Съществува 34 години, от 1934 до 1969 г., а днес стойността й е поне двойно над номинала. На нея е изобразен щатския финансов министър Сайлмън Чейз, същият който въвежда върху американските пари написа In God We Trust, печатан първо на монетите от 2 цента, а по-късно и на хартиените банкноти.

100 000 доларова купюра

 

 Всъщност това не е банкнота, а златен сертификат, използван в международни финансови операции. Най-голямата по номинална стойност банкнота в САЩ никога не влизала в обращение, печатана е само през 1034 година и има едва 42 000 броя. Щастливецът, изобразен на тази банкнота е Удоу Уилсън, 20-ия президент на САЩ. До днес това е единствената банкнота в света, която не може да бъде намерена на търг- запазените златни сертификати се съхраняват във Федералния резерв на САЩ, в министерството на финансите и Американската нумизматична асоциация.

Как изглеждат 50 000 000 пени

 

Те са събрани в мемориала „Безследно изчезнали" като протест срещу абортите във Великобритания. От 1973 г. досега в него се слага по една монета за всеки аборт. В наши дни мемориалът тежи над 156 т има над половин милион паунда.

Реклама на суперздравина

 

Компания преди време блесна с хитрата си реклама на стъклена витрина с пачки пари вътре, рекламираща здравината на стъклото. Все пак, до витрината имало охрана, за да не се изкушат минувачите наистина да  да проверят здравината му.

Рокля от 100 000 паунда

 

Отново рекламен ход- този път на лотария. Самата рокля е направена от банкноти на  стойност 100 000 паунда. Тя не е единствената дреха от пари, но и до днес остава най-скъпата като стойност на вложените матерали.

Портрети от пени

 

Тази техника е използвана от Адриан Фърч.

Форт Нокс - най-голямото златно хранилище в света

 

Златният резерв на САЩ в Кентъки, наричан още Форт Нокс, е най-известният в света. Там се съхранява по-голяма част от златните резерви на страната. Златните резерви на САЩ възлизат общо на 8 965.6 тона.

Нарко пари

 

Тези  пари са открити в дома на наркобарон в Мексико. Стойността им е 207 000 000 долара.

Най-големият къс самородно злато

 

Открит през 1872 г. , той тежи 630 кг.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg