Колко тежат хората по света и на каква възраст умират?

9525
Колко тежат хората по света и на каква възраст умират?

© Pixabay

Поддържането на здравословно тегло е от съществено значение за вашето тяло. Според Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина (London School of Hygiene & Tropical Medicine, LSHTM) средното тегло на човек е 62 килограма.

Колко тежат обаче хората по света?

Ще разберем това с помощта на World Life Expectancy, American Diabetes Association, Science Direct, Statistics Canadan и CanStar, пише providr.com.


Начинът на хранене, теглото им и общото здравословно състояние могат да бъдат повлияни от мястото, на което те живеят. Развитите страни имат висока степен на затлъстяване и диабет, а в по-слабо развитите страни това не се наблюдава.

Неограничените продукти и прекомерният достъп до тях всъщност могат да съкратят живота. Например; Съединените щати представляват само 5% от световното население, но са отговорни за над една трета от общото човешко тегло в света.

Вижте какви са средното телесно тегло на мъжете и жените, разпространеността на диабет тип II и продължителността на живота в различните страни по света:

Япония

Средностатистическият възрастен японец тежи 58 кг. Това е под средното тегло в света.

Над 7% от възрастните имат диабет тип II. Средната продължителност на живота при жените е 86.6 години, а при мъжете - 80 години.

Виетнам

Средностатистическият възрастен виетнамец тежи 50 кг. Това е доста под средното тегло за света.

Малко над 3% от възрастните имат диабет тип II. Средната продължителност на живота на жените е 79 години и 76 години за мъжете.

Канада

Средното тегло за възрастни е 69 кг, което е над средното за света.

Малко над 13% от канадците страдат от диабет тип II. Средната продължителност на живота на жените е 83 години, а на мъжете - 79 години.

САЩ

Средното тегло на възрастните е 81 кг, което е доста над средното за света.

Над 12% от американците имат диабет тип II. Средната продължителност на живота на жените в САЩ е 81 години и 76 години за мъжете.

Германия

В Германия средностатистическият възрастен тежи 73 кг.

Малко над 12% от възрастните имат диабет тип II, като процентът е същият като в САЩ. Продължителността на живота при мъжете е 79 години, 83 години - за жените.

25 шокиращи неща, които хората правят, за да отслабнатПовечето от тях са не само безумни, но и изключително опасни

Бразилия

Средностатистическият бразилец тежи 66 кг, което е малко над средното тегло за света.

Само 6% от възрастните имат диабет тип II. Продължителността на живота е ниска - 71 години за мъжете и 79 години за жени.

Австралия

Средното тегло на възрастните в страната е 77 кг. Само 5% от австралийците имат диабет тип II.

Средната продължителност на живота при мъжете е 80 години, а при жените - 84 години.

Индия

Малко над 8.7% от възрастните имат диабет тип II в градските райони и 7.9% в селските райони. Средната продължителност на живота при мъжете е 67 години, 70 години - за жените.

Средното тегло на индийците е 52 кг, което е доста под средното за света.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg