Комисията одобри проспекта на БГ Агро

1358
Комисията одобри проспекта на БГ Агро

Комисията за финансов надзор одобри на днешното си заседание проспекта за първично публично предлагане на БГ Агро АД, съобщават от надзорния орган. Емисията е в размер на 6 053 616 обикновени акции, с номинална стойност 1 лв. всяка, като могат да бъдат разпределени допълнително до 4 035 744 акции, а общият брой предлагани акции ще бъде до 10 089 360 броя, представляващи 25% от всички издадени акции от БГ Агро АД, се посочва още в съобщението.

В резултат от Комисията допускат до търговия на регулиран пазар емисия акции, издадени от БГ Агро АД, в размер на 40 357 440 лв., разпределени в същия брой акции, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството. Надзорът вписа емисията акции в публичния регистър.

Основните дейности на дружеството са едро земеделско производство, търговия със зърнени храни и маслодайни култури, с препарати за растителна защита и торове, съхранение и обработка на земеделска продукция.

БГ Агро АД е дружество майка със седем дъщерни дружества. Това са БГ Агро земеделска компания ООД, БГ Агро търговска компания ООД, БГ Агро складово стопанство ЕООД, БГ Агро растителна защита ООД, Агро ЛабКонтрол ЕООД, Канопус Процесинг ЕООД и Булпорт ЕАД. Дружеството е с едностепенна система на управление. В Съвета на директорите влизат Ненко Ненков – председател, Даниел Ненков – изпълнителен директор и Златина Чотукова - член. Основен акционер в БГ Агро АД е Ненко Ненков, притежаващ 79.89% от капитала на дружеството.

В интервю за Profit.bg Ненко Ненков заяви, че предлагането на до 25% от капитала ще стане в първото тримесечие на годината. Водещ мениджър по емисията е УниКредит Булбанк.

Според него очакваните нетни приходи на групата на БГ АГРО за 2007 г. възлизат на 49.5 млн. лв. и печалба от около 3.8 млн. лв. През 2006 г. консолидираните приходи бяха 33.3 млн. лв., а печалбата 1.2 млн. лв. Година по-рано приходите от продажби бяха 35.9 млн. лв. и реализирана печалба от 2.1 млн. лв. За 2008 г. нашата амбиция е удвояване на резултатите от 2007-а година.

На снимката: Ненко Ненков, председател на СД на БГ Агро АД и основен акционер.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg