Комисията потвърди проспект за SPO на Софарма Трейдинг

1063
Комисията потвърди проспект за SPO на Софарма Трейдинг

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на акции, издадени от Софарма Трейдинг АД.

Емисията е в размер на 30 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност 1 лв. всяка и представлява съдебно регистрираният капитал на дружеството.

Компанията Софарма Трейдинг АД е резултат от сливането на дистрибуторите Санита Трейдинг, Калиман РТ АД, Глобъл Медикъл ООД, Консумфарм и Елфарма през 2006 г. Процесът на консолидиране на тези компании започна още през 2004 г., като част от тенденцията за хоризонтална и вертикална интеграция на фармацевтичния сектор в България.

Компанията предлага на своите клиенти разнообразие от близо 6000 артикула и автопарк от над 130 транспортни средства, различни по тонаж и размери. Разполага с модерни складови бази в 7 от големите български градове - София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас, Разлог и Враца.

Ежедневно компанията обслужва 1200 клиенти - аптеки (вериги аптеки и единични аптеки) и медицински заведения (болници, ЦСМП, амбулатории за индивидуална медицинска практика). Софарма притежава 99.62% от компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...