Комисията потвърди проспекта на "Слънчо" АД

1152
Комисията потвърди проспекта на

Комисията за финансов надзор потвърди на днешното си заседание проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Слънчо“ АД, Свищов. За това уведомяват на сайта си от надзорния орган.

Емисията на компанията е в размер на 1.6 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и представлява съдебнорегистрирания капитал на дружеството. Емисията и дружеството се вписват в публичния регистър на КФН.


Предметът на дейност на емитента е производство на детски храни и диетични храни на зърнена основа, преработка на селскостопанска продукция, търговска дейност в страната и чужбина.

Основни акционери на дружеството са „Почивен комплекс“ – РМ ЕООД, Бухово със 75.85% от капитала и Виктор Алексиев Михайлов с 19.7%. Едноличен собственик на „Почивен комплекс“ – РМ ЕООД е „Нивиа Трейдинг“ ЕООД.

Дружеството е с едностепенна система на управление, като в СД влизат Емил Динков – изпълнителен директор, Виктор Михайлов – председател на СД и Нина Данчева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg