Дебатът за това как да се приготви перфектната чаша чай никога няма да свърши - но според бившия кралски иконом Грант Харлолс, има специален метод, за да бъде той подходящ за кралски величества.

Харлолд е бил иконом в семейството на принца на Уелс и херцогинята на Корнуол и все още живее в своето имение в Хайдгроув, така че знае нещо за кралския начин на живот.

Той разкрива кои са четирите стъпки за перфектната кралска чаша чай, като има и една специална стъпка - инструкциите за разбъркване.

Ето методът на Харолдс:

1. Изсипете чая в чашата от чайника.

2. Добавете млякото след чая, никога преди това.

3. Разбъркайте напред и назад, никога не използвайте кръгово движение и никога не докосвайте стените на чашата.

4. Отпийте от чашата, не сърбайте.

Традицията за наливането на чай преди мляко в чая датира от 18-и век, според Харолдс. Английският грънчар Йосия Споуд решава, че чашите за чай от Китай трябва да бъдат направени от кости от животни, за да се предотврати напукване при добавяне на горещ чай.

Оттогава изливането на първо на чая става символ на статус сред кралското семейство и горните класове от обществото, както и възможност да покажат своя прекрасен порцелан.

Междувременно по-нисшият слой и прислугата трябва първо да добавят мляко, за да не спукат глинените си чаши.

Всичко, което кралицата яде и пие за закуска, обяд и вечеряТя обожава шоколад, но не докосва паста и картофи

Но защо не трябва да разбърквате чая в кръг, като повечето хора?

Харолдс казва, че ако се раздвижим чая кръгообразно, можем да създадем нещо като буря в чашата и да излеем част от него, което не трябва никога да се случва. Ако лъжицата докосне стените, се произвежда специфичен звук, а ние не искаме това на следобедната маса за чай.

"Сигурен съм, че кралицата се наслаждава на нейния Асам или Ърл Грей по традиционния начин, направен с чаени листа в чайник, който след това се изсипва в чаша от фин костен порцелан", казва той.

По думите му е мит, че членовете на кралското семейство изпъват пръст, докато пият. "Никога не съм виждал това да се случва ", добавя бившият иконом.

И ако обичате да се наслаждавате на сладкиши и сандвичи с чая си, струва си да научите няколко правила на етикета.

Кралският начин е да се яде кифличка е като тя се реже с нож или се чупи, като първо се слага сметана, а след това и сладкото.