Който разреши един от тези проблеми, може да стане милиардер

28076
Който разреши един от тези проблеми, може да стане милиардер

Наскоро ви представихме някои тенденции, които биха могли да носят милиарди в бъдеще. От повечето от тези феномени в крайна сметка ще се облагодетелстват всички.

Ако обаче някой си е мислел, че може да стане милиардер от тях, се е заблуждавал, защото това са неща, които вече са измислени и хората вече ги разбират.

Истинското предизвикателство, което е и по-доходоносно, би било да се намери решение на проблеми, които озадачават инженерите от десетилетия или от повече време.

Ето няколко от тях:

1. Безжична енергия

Дигиталните устройства вече са толкова малки, че понякога е трудно да бъдат включвани към енергиен източник. По-дълготрайни батерии? Не. Според един от участниците в създаването на iPod Тони Фадел преследването на по-голяма ефективност при батериите е капан. Ключът е да се намерят начини да се изцеди още по-голяма ефективност от други части на устройствата — и да се краде енергия от нещата, които се намират около вас. Във Вашингтонския университет и не само там, разработват система за превърщането на съществуващите телевизионни и клетъчни трансмисии в енергиен източник. “Тази нова техника дава установява повсеместна комуникация, при която устройствата могат да общуват помежду си на безпрецедентно ниво и на места недостъпни досега,” казват учените.

2. Интернет за отдалечените места

Всички смятат, че това е приоритет. Изглежда обаче има труден и лесен начин това да се постигне. Трудният начин включва много скъпи регулаторни одобрения и инсталации. Лесният пък се оглавява от Google и се нарича Project Loon. Компанията планира да изпрати балони движещи се с енергия от възобновяеми източници на ръба на космоса, за да създаде интернет мрежа в отдалечените части на света. “Смятаме, че е възможно да се създаде обръч от балони, които летят около земното кълбо и осигуряват интернет под себе си ,” казват от Google.

Вижте още: Най-богатите изобретатели

3. Евтина слънчева енергия

Има два начина за намаляването на цената на слънчевата енергия в суров вид. Единият е да имаш суперевтина фотоволтаична клетка, с компромиса, че е неефективна. Разбира се, производството на по-ефективните клетки струва повече. Така всички се конкурират да създадат материал или процес, който елиминира тези компромиси. Може би сме близо: австралийски учени твърдят, че са постигнали ефективност на търговски мащаби с евтин материал, с които се е експериментирало преди век, но никога не е били използван за подобно нещо - перовскит. Учените твърдят, че биха могли да помогнат за намаляването на цената на слънчевата енергия със 75% до 10 цента на ват.

4. Евтини въглища

Технологията наскоро бе обсъдена Wired, където се твърдеше, че улавянето и съхранението на въглеродния диоксид “може би е по-важно, въпреки че за него се говори много по-малко, отколкото каквото и да били технологии за възобновяеми енергийни източници в продължение на десетилетия напред,” тъй като това би позволило на света да продължи да изгаря най-големия си източник на гориво. В статията също така се отбелязва, че “разработването на надеждни и големи съоръжения за улавяне и съхранение на въглероден диоксид ще отнеме време, няма да е привлекателен бизнес и ще бъде много скъпо.”

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

a
# 0
16:03 | 23 March 2015
За 6 вече има анаболи и още досто други хапчета...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg