Шестдневен круиз предлага уникално изживяване на любителите на храната.

Тръгвайки от Сен-Жан-дьо-Лосн към Лион, пътуването ще завършва всяка вечер със спирка в различен ресторант със звезда Мишлен.

Наречен е "Круиз 12 звезди", тъй като пътниците ще вечерят в изискани ресторанти с общо 12 звезди Мишлен до края му.

Първата спирка е обяд в носещия две звезди La Côte Saint-Jacques, кацнал на брега на река Йон.

На пътниците ще бъдат сервирани ястия, като розетка от омари със салата от пресни палмови орехи, както и яйчено парфе с бели трюфели и пуи зелена леща.

След обяд гостите се качват на кораба за коктейл, ако могат да се справят - вечеря, посочва T+L.

Други невероятни ресторанти от маршрута на круиза включват George Blanc, който има три звезди Мишлен от 1981 г.

Пет впечатляващи ресторанта във ФранцияИмайте ги предвид, когато планирате пътешествие

Последната вечеря ще се проведе в известния Paul Bocuse Restaurant в Лион, където гостите могат да опитат легендарната супа от черен трюфел на известния готвач.

Акцентите, извън гастраномическия фронт, включват посещение на замък, който произвежда бургундско вино от Средновековието, и частна обиколка на Hôtel-Dieu, който разказва историята на Бургундия от 1400-те години.

Круизът ще преведе гостите през живописни лозя, исторически абатства и богато украсени базилики. Плюс това предлага незабравима храна всеки ден.

Приключението започва на 9 август, а цените стартират от около 8 067 долара (или 7 333 евро на човек), с включени всички ястия.