Лев Корпорация отчете 50 млн. лв. печалба за 2007 г.

1041
Лев Корпорация отчете 50 млн. лв. печалба за 2007 г.

На приключилото вчера общо събрание на акционерите, „Лев Корпорация" отчете 50 млн. лв. печалба за 2007 г., която изцяло ще бъде реинвестирана в дружествата.

Корпорацията внедрява интегрирана информационна система за над 3 млн. лв. с цел проактивно управление на бизнеса. Мотото „Лев Корпорация – Проактивният партньор” се наложи като утвърдена практика чрез непрекъснато взаимодействие с партньорите и клиентите на корпорацията. Интересите на участниците в бизнес процеса са еднопосочни, което осигурява тяхното сътрудничество и единодействие.

Общото събрание постави човешкия ресурс в центъра на вниманието на корпорацията. То гласува целеви ресурс от 1 млн. лв. за развитие на корпоративния център за обучение в духа на Лисабонската стратегия за обучение през целия живот. Ръководният и средният мениджмънт на корпорацията преминава непрекъснати обучения за развитие и повишаване на своята квалификация, внедрява най-добрите производствени и бизнес практики в съответствие с водещите световни стандарти.

През 2007 г. в дружествата на корпорацията са стартирани 15 проекта с общо финансиране над 20 млн. лв. Сред тях са проекти в областта на транспорта, туризма, хранителната промишленост, машиностроенето.

Общото събрание прие предложението на мениджмънта за придобиване на мажоритарен дял в ЗПК „Лев Инс" АД. ЗПК „Лев Инс” АД е водещо по застраховка „Гражданска отговорност” и е абсолютен пазарен лидер при продуктите, обезпечаващи финансовите рискове с 41.33% пазарен дял.

Общото събрание реши също така „Лев Корпорация" да бъде листвана на фондовата борса в очакване на предстояща нормализация на световните капиталови пазари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg