Трислоен десерт, известен като Магическа торта, превзе интернет. Той е привлекателен поради невероятната си простота – за да го приготвите, се нуждаете от купа и никакви странни съставки или техники. Използват се основни съставки, като яйца, вода, брашно, захар, мляко и масло.

Но чрез изпичане на тестото при по-ниска температура се създават два слоя: дебелият, който е добре изпечен и прилича на кекс, а долният, който по-скоро изглежда като яйчен крем, защото не е допечен. Разбит на сняг яйчен белтък пък се добавя към тестото, за да се превърне в топинг.

Вариациите на тортата циркулират в интернет в продължение на години, но от време на време рецептата за десерта получава случайно възраждане, посочва британският Independent.

С различни стойности през последните пет години, броят на търсенията в Google за Магическата торта скачат рязко през последния месец - вероятно като резултат от по-студеното време и нуждата на хората от топла, домашно приготвена храна покрай празниците.

Освен това тортата изглежда като десерт, в който са вложени много усилия, а нейното приготвяне всъщност е удивително просто.

Блогърите-сладкари пък създават свои собствени версии на тортата, като добавят шоколад, тиква, фъстъчено масло, лимон и други.

Основната рецепта на Магическата торта включва четири яйца, като жълтъците се разделят от белтъците, а последните се разбиват на сняг. В отделна купа жълтъците се смесват със захар, вода и ванилия. След това се добавят разтопено масло, брашно, мляко и разбитите белтъци.

Температурите и времетраенето на готвенето могат да варират, но обикновено това отнема около час. Преди хранене тортата трябва да престои най-малко три часа.

Вижте как изглежда десертът, споделен от феновете му в Instagram:

Снимки: instagram, fantasiedicucina, independent