Меком АД пласира 24% от предложените акции

1180
Меком АД пласира 24% от предложените акции

Приключи подписката на акции от увеличението на капитала на Меком АД, съобщиха от компанията. Направените поръчки бяха за общо 2 603 614 броя акции или 24.4% от общия брой предложени книжа.

Цената на пласиране бе определена на 2.20 лв. на акция, която бе и минималната заложена в проспекта. Набраните средства от публичното предлагане, които ще постъпят в Меком АД, възлизат на 5.728 млн. лв.

Дружеството предложи за записване при условията на първоначално публично предлагане до 10 682 800 броя нови, обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв.

Съотношението между броя на акциите, удовлетворени по лимитирани и пазарни поръчки, е приблизително 30 към 70 на сто, като делът на институционалните инвеститори е приблизително 40%.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (фрийфлоут), ще са около 5% от общия брой акции на дружеството.

Очакванията са търговията с акциите на Меком АД да стартира на Българска фондова борса в края на месец април 2008 г. Заплащането на записаните акции започва от 11 март 2008 г.

Крайният срок за заплащане на разпределените акции по набирателната сметка е до 13.03.2008 г. Плащането се счита извършено от деня, в който набирателната сметка е заверена със съответната сума.

Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната програма на Меком АД.

Водещ мениджър по сделката е Обединена Българска Банка, а комениджър, Алианц България. Подписката приключи на 7 март 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg