Милиардери с проблеми с учението

5305
Милиардери с проблеми с учението

Някои от най-известните CEO-та в света са имали проблеми с учението. Много от тях страдат от дислексия. Това обаче не им е попречило да основат и ръководят компании за милиарди долари.

Брам Кайт пък, който страда от ADHD, казва, че е основал своя компания заради болестта си - като служител имал проблеми и единственият вариант за него било сам да си е шеф.

Вижте най-известните корпоративни директори, които са имали подобни проблеми:

Ричард Брансън - дислексия

Ричард Брансън непрекъснато се провалял на тестовете в училище. Когато започнал да прави училищен вестник, който се оказал доста качествен, директорът на училището му казал „Поздравления, Брансън. Според мен ти или ще отидеш в затвора, или ще станеш милионер".

Всъщност Брансън станал милиардер.

Ингвар Кампрад - дислексия

Шефът на IKEA страда от дислексия. Той нарочно избира шведски имена за фирмата си и за продуктите й, за да не му се налага да чете чужди думи.

Томи Хилфигер - дислексия

„В училище се справях зле заради дислексията и ме мислеха за глупав. И до днес имам проблеми. Трябва да се концентрирам много, за да следвам буквите от ляво надясно. Непрекъснато си повтарям „от ляво, надясно, от ляво надясно", казва Хилфигер.

Стив Джобс - дислексия

Дислексията не пречи на шефа на Apple непрекъснато да въвежда иновативни продукти.

Бил Хюлет - дислексия

Един от основателите на Hewlett-Packard - Бил Хюлет също е трябвало да се пребори с дислексията.

Хенри Форд - дислексия

"Пречките - това са неща, които виждате, когато изместите погледа си от целта," казва Хенри Форд.

Тед Търнър - дислексия

Шефът на Turner Broadcasting System натрупа състояние от 2 млрд. долара, въпреки че в училище не винаги е успявал да си прочете уроците.

Питър Кайт - ADHD

ADHD е съкращение на „разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност".

Шефът на Checkfree споделя „Ако трябваше са работя за някого, щях да имам проблеми. За това ми се наложи да стартирам моя компания."

Брам Коен - синдром на Аспергер

Смята се че синдромът на Аспергер е част от аутистичния спектър. Децата са затворени в себе си, но могат да бъдат много интелигентни, имат удивителни способности за запаметяване и често го наричат „синдром на малкия професор".

Заради заболяването си, Коен си стоял вкъщи и се занимавал с пъзели и компютри. Това му помогнало по-късно да основе BitTorrent и да промени трансфера на информация по интернет завинаги.

Дейвид Нийлман - ADHD

Шефът на JetBlue, казва, че се радва, че има ADHD. "Едно от добрите неща на това разстройство е, че тогава, когато наистина харесвате нещо, сте много отдадени и преследвате целта си със завидна страст." Той казва, че е създал системата за e-ticketing на JetBlue, благодарение на болестта си.

Джон Чембърс - дислексия

Шефът на Cisco има дислексия и казва, че оптимизмът му е помогнал да се справи. Според него трябва да се говори за тези проблеми. Той казва, че много хора с дислексия крият проблема си от притеснения и се чувстват като „втора ръка" хора, а това не е така.

На снимката: Тед Търнър

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Cagur
# 0
23:10 | 2 October 2012
I thank you hublmy for sharing your wisdom JJWY
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg