Милионерка завеща 100 000 долара на своите папагали

2295
Милионерка завеща 100 000 долара на своите папагали

Покойна милионерка от Манхатън е завещала 100 000 долара на своите 32 папагала, заедно с подробни инструкции за това как да се грижат за птиците.

Лесли Ан Мандел, която бе женена за Артур Херцог, автор на научнофантастичния трилър “Роякът,” е посочила своя доведен син Матю Херцог като попечител на фона със средства за нейните домашни любимци.

В завещанието си Мандел изброява поименно всички птици — Уийти, Порт, Блеки, Зипи, Тара, Зара, Шаша, Пиджън, Виктъри, Али, Зак 12, Дарт, Къби, Макс, Бейби, Рути, Пмпкин, Тату, Сузи, Трейси, Марги, Сами, Ейнджъл, Инки, Сара, Тундра, Тантелий, Ева, Коуди, Ники, Авис и Драгън — и моли те да “продължат да живеят в причатника” в нейния имот за 4 млн. долара в Ийст Хамптън, пише New York Post.


Като алтернативно решение Мандел посочва, че птиците могат да бъдат преместени на “защитено място с подобни размери, направено от същите материали и без клетка до края на живота им”.

Мандел също така е дала точни инструкции за това какви грижи да се полагат за тях . В завещанието се посочва птиците да бъдат хранени, а мястото, където живеят, да се почиства всеки понеделник и четвъртък. Храната им пък трябва да е от марката Avi-Cakes.

Avi-Cakes е марка натурална храна за птици, като пакет от 10 кг струва 115 долара.

Мандел също така посочва, че папагалите трябва да поделят завещаните им 100 000 долара с нейното куче Фрости и нейната котка Кики.

Милионерката не е предоставила инструкции за това какви грижи да се полагат за кучето и котката, а е посочила, че това ще става по преценка на попечителя.

Мандала, която никога не е имала деца, умира през юни на 69 г., след като е приета в болницата с камъни в бъбреците.

Мандел бе начело на The Rich List Company - компания за набиране на средства, което преди време е разполагала с най-голямата мейлинг листа в страната.

И докато Мандел е планирала педантично какви грижи трябва да се полагат за домашните й любимци, тя не е отделила голямо внимание на това как да бъдат похарчени останалите 5.3 млн. долара от завещанието й.

В завещание от 2005 г. тя оставя всичко на Артър Херцог, или на неговия син Матю, ако Херцог почине преди нея.

През 2006 г. обаче Мандел задрасква името на Матю и го заменя с това на нейната сестра Авис Мандел.

Когато Мандел умира, Авис предоставя копие от поправеното завещание в съда, твърдейки, че оригиналът е “унищожен.”

Според адвоката на Авис завещанието не е валидно, но Авис и нейната сестра Трейси имат право да получат парите като останали живи роднини на Мандел.

Матю Херцог е отказал да коментира. Двете страни ще се срещната в съда следващия месец.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg