Наследник на хотелската верига Marriott съди баща си

1625
Наследник на хотелската верига Marriott съди баща си

© Instagram

Наследник на хотелската верига Marriott твърди, че баща му го отстранил от семейния бизнес и след това го изключил от тръста на фамилията на стойност близо 3 млрд. долара, само защото се бил развел.

Джон Мариът Трети, твърди, че неговият баща Бил Мариът, предприел тези стъпки, след като синът му се развел със своята съпруга, Анджела, през 2015 г. против волята на баща си.

Представителите на семейство Мариът следват мормонската религия и са против разводите.

Бил Мариът също така се отрекъл от сина си, с което го обрекъл на финансова разруха, според съдебните документо по заведеното от Джон дело във Вашингтон.

Джон също така съди и своя чичо Ричард, защото той и неговият брат Бил, споделят контрола над семейния тръст на стойност 2.8 млрд. долара, създаден от бабата и дядото на Джон, Джей Уилард и Алис Мариът, основатели на хотелската верига.

От MarketWatch не са открили Джон за коментар, но 56-годишният бивш ръководител в Marriott е споделил пред Washingtonian.com, че ситуацията “е наистина тежка.”

Създател на легендарен нощен клуб се конкурира с AirbnbЙън Шрегър, който е и създател на концепцията „бутиков хотел“, има една по-различна визия за хотелите днес

“Да съдя баща ми и чичо ми е последното нещо, което искам да правя и последното нещо, което някога съм очаквал да правя,” казва той.

85-годишният Бил Мариът, който е изпълнителен председател на хотелската верига, “се опита да отнеме всичко, което съм заработил и всичко, което баба ми и дядо ми са ми завещали,” казва Джон.

Основното обвинение по делото е, че бащата и чичото са нарушили правомощията си, като са лишили Джон от полагащия му се дял от семейното богатство.

Единственото му предстъпление, според Джон е, че “не поддържал имиджа на идеалното мормонско семейство.”

Наказанието изглежда сурово за трето поколение хотелиер, който се включва в семейния бизнес на 15 години като мияч на чинии.

След това Джон успява да се изкачи до вицепрезидент преди да напусне през 2006 г., една година след като е решил, че баща му вече не го счита за достоен за най-високата позиция в компанията.

Семейният тръст, JWM Family Enterprises, притежава 24.2 млн. акции на Marriott International. Те струват около 2.7 млрд. долара въз основа на цената на затваряне от 199.48 долара от вторник.

Председателят на компанията Бил Мариът притежава допълнителни 15.4 млн. акции на стойност около 1.8 млрд. долара.

Говорител на Бил и Ричард Мариът е заявил, че братята все още не са чели обвинението.

Когато го направят обаче, ще видят някои интересни признания от Джон, който казва, че е обмислял самоубийство на 11-годишна възраст и че отдавана изпитва проблеми с алкохола и наркотиците.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg