Наричат Япония страната на столетниците.

По последни данни там живеят близо 90 хиляди души, прехвърлили 100 години.

Определено има някои навици на жителите на Страната на изгряващото слънце, които им помагат да живеят до дълбоки старини.

Японците, например, консумират много ферментирали храни, като мисо, натто, соя, темпе и соев сос.

Всички тези храни помагат за укрепване на имунната система и улесняват храносмилането. Освен това японците предпочитат да се пазят от преработени храни и да ядат органично отгледани местни продукти.

В същото време, любимият на японците ориз намалява риска от сърдечни и съдови заболявания.

Уаби-саби - японската философия за преодоляване на провалитеИзполвайте четирите й принципа, за да почерпите от мъдростта на Изтока

Някои изследователи смятат, че оризът може да замести пшеницата, тъй като пшеничното брашно увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Освен това японците отделят много време за физическа активност. Те обаче предпочитат дългите разходки пред фитнеса, съобщава MedikForum, цитиран от DarikNews.