Въпреки че не е категорично уточнено от къде произхождат пържените картофки – от Белгия или Франция - едно нещо е сигурно - всички ги обичаме!

Известни като чипс в Англия, хапвани с майонеза с чесън в Ирландия, покрити със сос и извара в Канада или с кетчуп в Щатите, трудно е да им устоиш.

Вижте най-екзотичните начини на сервиране на пържени картофки в САЩ.

Ще започнем с Айдахо и Boise Fry Co. Тук пържените картофки заемат централно място в менюто.

Можете да изберете в каква форма да ви ги сервират – кръгли, къдрави и други – както и вида на картофа – червен, сладък, златист, от Окинава и още.

Когато става дума за картофи, Big Wangs, с четирите си заведения в Лос Анджелис, се придържат към мотото: „Вземи си голяма порция или си върви вкъщи“.

Щедрата порция пържени картофки е обляна в Алфредо сос и гарнирана с нарязан пушен бекон.

Вижте още: 4 неща, които не знаете за пържените картофки

Бирарията Barking Dog в Сиатъл продава на своите вегетариански и вегански гости картофи с тофу, нарязани във френски стил и сервирани с горещ сос чили.

Във Финикс Gordon Biersch подслажда живота с техните сладки картофи. Вместо в обикновен кетчуп, те се потапят в сирене, захар и сметана, както и в домашен барбекю сос.

Месо от раци върху картофки? Така се сервират във Varga Bar във Филаделфия, заедно със сирене и масло от трюфели.

French Fry Heaven, намиращи се в Колорадо, Флорида, Джорджия, Мериленд, Масачузетс, Ню Хемпшир, Северна Каролина, Охайо и Тексас, категоризират своите картофки на Ангели (класически картофки), Архангели (специални картофи) и Светци (сладки картофи), всеки от които се предлага със собствен топинг.

Ако трюфел картофки не ви изглеждат странни, значи трябва да опитате картофките с гъши дроб на Restaurant & Big Little в Чикаго.

Нещата стават наистина пикантни в Max Brenner Chocolate Bar & Restaurant. Там картофките са поръсени с чили на прах.

Докато се разхождате в Ню Йорк, спрете за едни картофки в конус.

Разбира се, няма да е толкова лесно да изберете – те се предлагат с близо 30 различни соса, като майонеза с диви гъби, счътни майонеза от сладко манго или просто синьо сирене.