Най-гадното нещо, което сте вършили в работата си е...

6906
Най-гадното нещо, което сте вършили в работата си е...

Мислите си, че вашата работа е гадна? Изданието Reddit събра няколко истински истории на хора, на които им се е налагало да направят наистина гадни неща в работата си:

Да пробуташ кредитна карта на жена, болна от Алцхаймер

На служител в кол център се е наложило да говори с около 80-годишна жена, болна от Алцхаймер. Той трябвало да й предложи кредитна карта и нямало как да се откаже, защото супервайзорът бил на линия и слушал разговора. Жената не можела да си спомни фамилията си, нито номера на социалната осигуровка. На няколко пъти му се наложило да й обясни, че не е синът й.

В крайна сметка дамата била одобрена за кредитна карта с 5 000 долара лимит от MasterCard, която изобщо не й трябвало, а служителят получил 75 долара бонус за „добре свършената работа".

Да режеш органите на живи раци

„Работих в ресторант като готвач докато учех в гимназията. За тези от вас, които не знаят, раците идват в кашони, натъпкани в 3 редици по 10. Живи!

Преди да бъдат сготвени ние трябваше да им отрежем очите и краката. Те издават звуци на болка през цялото време. Ужасно е."

Да оценяваш служителите по външния им вид

Работих за Abercrombie & Fitch през 2000 г. Тогава магазинът беше на върха на славата си и трябваше да дам оценка на персонала въз основа на външния им вид. Оценките бяха от 1 до 4. 1 беше красив/а с чудесно тяло, 2 беше красив/а, но нищо особено в тялото. 3 беше „нищо особено" и 4 „грозноват/а", но в тялото става.

Мениджърите, които имаха най-много служители 1 и 2 получиха бонус за това, че очевидно са подбрали добър персонал.

Служителите 1 и 2 трябваше да работят с клиенти отпред, а 3 и 4 в склада и да се показват, само ако 1 и 2 са в почивка.

Да прережеш гърлото на елен

Разстроен служител споделя „Моята история е от тази сутрин. Работя на голф игрище, до което има шосе. Чух силен удар. Когато отидох до шосето видях, че дама в голям лъскав джип е ударила елен. Гърбът му беше счупен, но той беше жив и стенеше жално. Трябваше да го убием, за да спрем мъките му. На този път често се удрят елени, и преди ми се беше случвало да убивам елен, но с револвера, който нося в колата си. Този път нямах револвер. Имах само един нож за картон. Обадих се на комисията, която се занимава с дивеча в района, но от там казаха, че им трябва най-малко час, докато изпратят някой. Обадихме се в полицията, но от там ни казаха, че имат по-важни задачи. Така, че трябваше да действам с ножа за картон. Прерязах гърлото му."

Да даваш пари назаем на пристрастени към хазарт

„В работата си давам краткосрочни заеми с високи лихви на пенсионери, които имат проблем с хазарта. Не мога да им откажа заем, а когато те не успеят да го върнат (което се случва почти винаги), трябва да им се обаждам и да си искам парите. Обикновено парите плаща някой член от семейството, който ми казва повече никога да не давам, заем на съответния роднина. Той обаче идва при мен на следващия ден, а аз не мога да отказвам."

Да сервираш боклук в скъп ресторант

"Работех в скъп ресторант. Веднъж час преди да затворим, мениджърът влезе и каза „приключвайте с кухнята". 45 мин. по-късно влиза 8-членно семейство. Вместо да им каже, че затваряме, той ги настанява, а когато започнаха да поръчват ни каза да вадим от боклука изхвърлените неща и да ги затоплим. Тези хора ядоха храна, която беше в коша и платиха сметка от над 400 долара. На следващия ден напуснах."

Да търсиш човешки пръст на дъното на басейн

„Когато работех като спасител на басейн, ми се наложи да търся част от пръст на дете в дълбокия край. Детето скачаше във водата, но реши преди скока да направи стойка на ръце на трамплина (нещо, което е против правилата). Незнайно как пръстът му се заклещил в ръба на дъската за скокове, тялото се гмурна, но част от пръста остана горе.

Обадихме се на 911 и те ни казаха да намерим пръстта, за да се опитат в болницата да го зашият. Гмурнах се и го намерих. Сложихме го в кутия с лед и го дадохме на хората от бърза помощ. В басейна имаше и кръв, но не ме притесняваше, защото бе прекалено малко и бързо се разнесе, нямаше как да се заразя с нещо. Операцията беше успешна, зашиха пръста, а детето после ми изпрати благодарствено писмо."

Да разпръскваш розови листенца в тоалетната

„По случай празник ми казаха да хвърлям листенца рози в дамската тоалетна през 30 минути. Беше досадно, а на всичко отгоре аз бях разбрал, че трябва да хвърлям и в мъжката и на другия ден чистачът трябваше да чисти опикани розови листенца от писоарите."

Да пукаш балони на децата

„Бях облечен с костюм на мечка за празненство в шопинг център. Раздавах балони и бонбони на децата. По едно време обаче дойдоха от охраната и ми казаха, че балоните били забранени, защото в случай на пожар толкова много от тях можели да утежнят положението. Така трябваше аз да обиколя центъра, да взема и да спускам балоните на децата. През живота си не съм разплаквал толкова много дечица!"

Да гледаш как умират мечтите на хората

Какво става, когато се иззема имот? Един човек, който е работил точно това обяснява процедурата:

"Отварям всеки шкаф, за да се уверя, че къщата е чиста и няма останали неща, включително опасни и неприятни като химикали, препарати, екстременти на домашни любимци и др.

Виждам резките на стените в детските стаи, където е отбелязвано колко са пораснали децата, виждам думи, които тинейджъри са изписвали по стените. Една възрастна жена ми посочи едно място в къщата и каза „Тук почина синът ми".

Изслушвам ги. Те ми разказват живота и мечтите си. Аз казвам, че съжалявам и не съм виновен. Те казват, че знаят и не обвиняват лично мен.

Накрая ми дават ключовете си и си тръгват. Понякога плачат."

Още любопитни новини

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg