Все по-популярна става тенденцията в чужбина да се ядат на закуска спагети.

Невероятно, но факт - зад граница апетитът за различни видове паста расте.

В полза на новата мода се изказват различни специалисти.

Още днес е добра идея да оставите настрани за известно време кроасаните, сандвичите, киселото мляко, зърнената закуска, колбасите и сирената.

На тяхно място сложете спагетите.



За тях си мечтаят от отварянето на очите сутрин хората в САЩ, Великобритания, Германия, Швейцария и Австралия.

Тенденцията е във възходяща линия и печели привърженици всеки ден. Тя се основава на по-лесно смилаемо меню. Точно такива са спагетите, в сравнение с баничките, тутманиците, мекиците и други подобни.

Една чиния спагети (по възможност пълнозърнести или от бобови култури), в комбинация със сезонни зеленчуци и капка мазнина, е по-добра закуска от яйца, бекон, картофи, сирене и кашкавал, пише cookist.it.

Освен това, казват експерти, сутрешната консумация на спагети спомага за свалянето на няколко килограма.

Както съобщава La Repubblica, наскоро известно немско списание предложи на своите читатели рецепта за спагети Карбонара. Авторите на статията определят тази закуска като много по-здравословна от класическия сандвич с течен шоколад или конфитюр, които съдържат много прости въглехидрати.

Трябва да се каже обаче, че рецептата, предложена от изданието, не е точно същата, като рецептата, широко разпространена в Италия. Тя включва продукти, като рукола и магданоз, малко пилешки или зеленчуков бульон и поширани яйца.

Защо италианците никога не ядат спагети Болонезе?Тайната е в макароните

В Австралия пък са заложили на друга рецепта. Закуската от спагети там съдържа пушен бекон, чери домати, поширани яйца, гра, магданоз и див лук.

В Ню Йорк, от друга страна, спагети Карбонара често се ядат в комбинация с препечен хляб и пържени яйца.

В Швейцария залагат на пълнозърнеста паста, приготвена от брашно от нахут или леща. Местните готвачи я съчетават с аспержи, козе сирене, спанак, едамаме, босилен и кедрови ядки.