Всяка година има нова мода сред храните и диетите.

Вижте кои са „най-горещите“ храни на 2015 година:

Люти чушки

Чили и халапино са чушките, които ще видите все по-често в менютата на ресторантите.

Зърнени храни

Лещата, елдата, леблебията стават все по-популярни.

Те са растителен източник на протеин и много вегетарианци и вегани наблягат на тях.

Вода от кленови листа

Тя е сладка, защото има лек вкус на кленов сироп. До скоро всички бяха луди по кокосовата вода, но кленовата е новият хит на пазара.

Супи

Магазините за здравословна храна предлагат супи в бутилки, които може да си вземете за из път или за офиса.

Те се пият и няма нужда от лъжица.

Цветя

Цветята вече не са само за декорация – те се появяват и по чиниите на модерните ресторанти. Лавандулата, например се слага в много сирена, а розите в лимонада.

Бульон от кости

Той се появи в менютата през студената зима, но има голяма вероятност да се задържи.

Барчета с месо

Протеиновите барчета обикновено са с ядки и плодове, но ако държите на месото, вече има и такива.

Компания EPIC предлагат разнообразие от протеинова барчета с месо, като сред видовете, предлагани от тях са пиле, бабребкю, бекон и др.

Газирана вода

Хората не обичат газираните сладки напитки, но при обикновената сода няма захар и толкова много калории.

La Croix наскоро пуснаха в Чикаго напитката NiCola, което е газирана вода с вкус на Coca-Cola, но без подсладители.