Най-нелепите алкохолни закони в наше време

2348
Най-нелепите алкохолни закони в наше време

Томас Джеферсън е казал: „Законите се пишат за обикновените хора, затова трябва да се основават на обикновените правила на здравия разум". Следващите закони така се отклоняват от тази премъдрост, че само може да се запитаме дали авторите им са били трезвени, когато са ги измисляли.

Щатите са една прекрасна страна, която обаче винаги държи първенството по правни и съдебни абсурди, заявява Drinktime.

Законът в Аляска специално забранява да се поят лосовете с алкохол. Хайде, да допуснем, че в условията на студ и виелици местните са решили ей така „по човешки" да стоплят животните и това е наложило приемането на специален закон. Но как да обясним законът в Оклахола, който изрично забранява да се черпят с алкохол рибите. И защо са го приели преди да видим как изглежда пияна риба?!

Всички знаем за строгата забрана, спазвана стриктно в САЩ и развитите страни, да не се сервира алкохол на лица под 21 години. В щата Уисконсин обаче е предвидено изключение за лица под 21 години, женени за такива над 21 години, и при това само с разрешение на по-възрастната половинка. Любопитно колко ли младежи са се оженили, само за да могат да се напият?!

Всъщност ако живеете в Уисконсин и сте мъж, имате право да си доставите заветната чашка само с писмено разрешение на благоверната си. Нямаме идея как се справят ергените там.

В Индиана в алкохолните магазини е забранена продажбата на студени газирани безалкохолни напитки с алкохол. По някаква причина забраната не засяга топлите безалкохолни. Очевидно ползването на студена кола за разредител е крайна степен на морално падение за средния жител на Индиана.

Всички знаем, че американците не си падат по четенето. Обложката на комикс е напълно достатъчна да минете за изтънчен интелектуалец. Но това причина ли е да оправдаем Калифорния, къде приказката за Червената шапчица е изключена от учебниците, защото в оргинала злощастната героиня носела с всичко останало и вино на баба си и така пропагандирала вреден начин на живот. И затова ли пуберката с червена качулка се е превърнала в обект на страстни желания от страна на американските мъже?

Много жители на САЩ са убедени, че не съществуват други страни. Но оправдава ли това прокурора- патриот в Канзас, създал закона, забраняващ на прелитащите над щата самолети, да сервират на пътниците алкохол. И то с обяснението, че Канзас бил не само надолу, но и нагоре. Да! Да не даваме на врага нито педя от родната земя, нито дим от родното небе!

Най-строг е алкохолният закон в Мичиган. Страшно е там! Там е забранено да се изнасят недопитите бутилки от баровете и ресторантите. С една дума- напий се като мотика, но употреби всичко на място. Всъщност ако при проверка в чантата ви бъде открит алкохол, също ще си полежите за нарушаване на закона за притежание на алкохол.

В баровете и ресторантите в Невада пък нямате право да черпите повече от трима души дневно. В Небраска имате право да си вземете бира, само ако си поръчате супа (Евала на супеното лоби...). В баровете в Северна Дакота пък може да си поръчате към бирата всичко, освен солети- законът го забранява.

В няколко града в Масачуезтс все още важи забраната да се движите из заведението с бира в ръка. Чудим се дали баровете са им толкова малки, или пиенето толкова силно?!

В родния щат на Буш Тексас пък е забранено да се пие с повече от три глътки наведнъж. Очевидно на третата истинският мъж вече трябва да е на седлото.

В Гана от 1994 г. действа закон, който позволява на мъжете да имат сексуални отношения с момичета под 18 години, ако притежават 50 долара, една овца и три бутилки джин. Причината е логична- това им е глобата, ако девойката забременее. Как ли успяват мъжете да се въздържат от естественото желание да изпият джина при новината за бременността- било от мъка, било от радост?

В Боливия пък на жените е забранено да пият повече от чаша вино на публични места, защото това ги прави „морално и сексуално податливи".

А всъщност знаете ли какво е законовото определение на алкохолик в Русия? Според закона на Петербург това е „ЧОВЕК ( така си е написано), който никой не разбира, който страда от цялото зло и несправедливости, които се творят в света, човек прям, прост и откровен спрямо другите, макар и слаб". Затова законът забранява в изтрезвителното да се прибират пияни, които изрично посочат пред властите, че „имат повод" или „че ги боли душата".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

той
# 0
23:09 | 6 September 2009
Изненадващо няма коментари тук!!!!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg