Британски готвач предлага да сготви най-скъпата коледна вечеря за 4 души за 125 000 паунда.

25-годишният Бен Спалдинг е главен готвач в лондонски ресторант. Предложението е в тандем със сайта за луксозни стоки VeryFirstTo.com.

Менюто ще съдържа 4 гурме ястия.

Спалдинг ще отиде в дома на тези, които закупят менюто и ще готви на място.

Той ще дари 80% от своя хонорар за благотворителност. Той казва, че прави това за благотворителност и ако никой не купи офертата, ще прекара Коледа със семейството си.

Първото ястие ще бъде хайвер Алмас и шампанско от 1907 година Piper Heidsieck. Хайверът струва 5 000 паунда.

Шампанското ще се сервира в чаши със скъпоценни камъни.

На масата ще има бутилка водка Diva за 2000 паунда.

В първото ястие ще има 150 годишен оцет на стойност 1 030 паунда.

Второто блюдо ще бъде най-скъпият пъпеш в света – китайският Юбари, който струва 2 500 паунда. Към него ще има бери Трюфели Албана стойност 3 500 паунда.

Третото блюдо ще бъде пуйка. Това ще бъде рядък вид обезкостена пуйка (500 паунда), японско говеждо месо – филе и сърце на стойност 4 500 паунда. Всичко ще бъде увито в ядливи листа от 50-каратово злато (6 000 паунда), поръсени с шам фъстък Akbari (5 000 паунда).

Последното блюдо ще бъде сервирано в златна чиния за 1 500 паунда. Десертът ще бъде рядък сорт диня – Денсуке. Този сорт расте само на остров Хокайдо в Чпония. Цената на плода е 2 600 паунда. Ще се сервира и най-скъпото кафе в света - Kopi Luwak (3000 паунда).

Сред напитките, които ще бъдат предложени в менюто са 1949 Cheval Blanc (4,680 паунда), 1988 Corton-Charlemagne, Coche-Dury (1,390 паунда), 1959 La Tache (5,400 паунда) и 1976 Chateau d'Yquem (990 паунда).