Много богатите любители на сладкото са подложени на ново изкушение. На тях им предлагат да опитат кулинарния шедьовър – торта „Мечтата на пирата“, чиято цена е 35 милиона долара.

Създател на най-скъпата торта в света е главният готвач на Heritance Ahungalla (Шри Ланка) Димутху Кумарасинге, известен в света с високите си изисквания към кухнята, а спонсор на елитния кулинар стана хотел Aitken Spence Hotels и Heritance Hotels & Resorts.

Тортата с тази астрономическа цена се състои от 10 слоя, които действително са мечта на пирата: всевъзможни скъпоценни камъни, сред които най-много сапфири. Най-редкият сред тях е Padmaraja- кралят на сапфирите. Огърлици, гривни, пръстени и какво ли не допълват пиратския вид на тортата.

Откъм „ядивната“ си част „Мечтата на пирата“ включва канела, тиква, виолетов ямс, кокос, безе, фъстъци, розмарин, бадемово тесто, сирене, сладко ягодово вино, ананас, орехи и лимон.

Тортата бе представена в подобаваща обстановка: на брега на Индийския океан, на фона на декор, представящ пиратски кораб.

Ами... да им се сладко на богатите.