Италианският шоколадов гигант Ferrero Group търси 40 дегустатори.

Тяхната работа ще бъде да тестват суровините, от които се произвежда световно известния течен шоколад на компанията - Nutella, както и други шоколадови продукти.

Досега това се прави от служителите на Ferrero, но от дружеството са решили този път да поверят тази задача на обикновени хора, които нямат нищо общо с производството на шоколад, съобщава АФП.

Те ще трябва да опитват какаото, лешниковия прах и други полуготови продукти, от които се прави течното вълшебство.



60 кандидат-дегустатори ще преминат безплатен тримесечен курс на обучение, който започва през септември.

Те трябва да се научат да изразят добре впечатленията си при дегустация и да тренират сетивата си.

Как Микеле Фереро създаде шоколадовата си империяЗа да скрие една от рецептите си от конкуренцията, Микеле Фереро я превежда на арабски и я заключва в трезор в Кайро

От тях ще бъдат подбрани 40 души, които ще получат договор с компанията, гарантиращ им 4 часа работа седмично.

Работното им място ще е в град Алба, където се намира седалището на Ferrero в Северна Италия.

Ferrero Group е третият по големина производител на шоколадови изделия в света. Компанията има 22 производствени бази и над 30 000 служители.