Най-заклетите пушачи по професии

4968
Най-заклетите пушачи по професии

Дали съществува връзка между тютюнопушенето и професията. Руски сайт за обяви за работа се опита да отговори на този въпрос, провеждайки проучване сред над 7200 души от 40 професии.

Оказа се, че най-много и най-заклети пушачи има сред... охранителите и гробарите. 47% от представителите на двете професии се оказали пушачи.

Живот без цигарен дим не могат да си представят също 45% от мениджърите и 44% от шофьорите.


Най-много бивши пушачи пък има сред еколозите. 51% от са успели да се избавят от вредния навик. С отказа се справили също и 42% от лекарите, които в миналото са били пушачи.

Не случайно се казва, че учителят трябва да е за пример на учениците си и за доказателство това е най-малко пушещата професия в Русия. 52% от училищните и университетски преподаватели никога в живота си не са се изкушавали да запалят. Това се отнася също за преводачите (51%) и счетоводителите (49%).

Подобни резултати показало и проучването сред жените. Отново тези, които работят в гробищните паркове, пушели най-много (30%) Доста заклети пушачки има и между жените-мениджъри (28%), журналистки и мениджъри в сферата на логистиката (27%).

Най-големи успехи в борбата с тютюна постигнали дамите на ръководни постове, както и работещите психолози (35% отказали цигарите).

Изглежда екологията прави хората загрижени не само за околната среда, но и за собственото здраве, защото и при жените броят на пушачите в тази сфера е много нисък. 74% никога не са пушили. Сред дамите, които не са палили никога цигара, начело са още преводачите (72%) и жените от IT-сектора (67%).

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Samir
# 0
16:07 | 26 July 2012
I'm not quite sure how to say this; you made it extemrley easy for me!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg