Никой не потърси 6.5 млн. лв. от тотото

1804
Никой не потърси 6.5 млн. лв. от тотото

Джакпотът от 6 575 225.40 лв., спечелен в 47 тираж на 17 юни с фиш на стойност 2.40 лв., не беше потърсен до 17.ч на 2 август 2010 г, съобщиха от Българския спортен тотализатор.

Тогова изтече и нормативно установеният срок за изплащането й. Печелившият фиш е пуснат в град Ловеч.

Според устройствения правилник на БСТ средствата се разпределят по 50% между Министерство на физическото възпитание и спорта и БСТ.

Управителният съвет на БСТ реши сума от 3 млн. лв. да бъде върната обратно като джакпот във второ теглене на играта 6/49 на три равни части, всеки път след спечелване на джакпота във второ теглене.

Решение дали това да се случи обаче ще бъде взето от Министерски съвет и Комисията по хазарта.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

ves
# 0
10:08 | 3 August 2010
Не мога да се начудя как още има хора които да играят на игра, която е създадена да бъде допълнителен косвен данък на населението в мрачните години на комунизма и която с нищо не се е променила през последните 20 години. От "Господари на ефира" всеки ден да говорят за Българската тото измама, винаги ще има наивници които ще ходят в техните "Тото пунктове" да си оставят последните пари от пенсиите или помощите. Между другото в Американска лотария /не съобщавам името за да не правя реклама/ в която джакпотът често е около 100 милиона долара, няма толкова собствени пунктове и служители, както Българското Тото. За това нещо май само българските пенсионери не могат да се замислят. До момента Тотото нямаше конкуренция на Българския пазар и се правеше каквото и както иска от създаването си. Сега има конкуренция от истински играч в този бизнес в лицето на "Lotto ...." и от Тотото просто не знаят какво да правят. Такива "непотърсени" джакпоти очаквам да има още, които в последствие се "връщат" обратно като джакпот :))) за да не изгубят наивниците и те да не станат клиенти на новото БГ-Лото. Най забавното не беше това, че след разкритията на "Господари на ефира" от Тотото се правиха, че не гледат телевизия. Най забавното беше, че след като в голямо Българско издание написаха ... защо от Тотото никога не обявяват печелившите, нали във всички страни по света има престъпност, но навсякъде обявяват спечелилите, защото това е най добрата реклама и критерий за прозрачност ... и точно след това на следващия голям джакпот просто не се намери печелившия :))) започвам да си мисля, че от управата на Тотото са толкова объркани и изобщо не знаят какво смислено действие да предприемат.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg