Няколко начина да бъдете по-щастливи

6035
Няколко начина да бъдете по-щастливи

Малцина са тези, които живеят живота си, без да искат да са по-щастливи.

Човек може да си мисли, че щастието е извън неговия контрол, но независимо дали вярвате или не, има няколко научно доказани начини да бъдете по-щастливи и всичките те са неща, които можете да инициирате.

Ето ги и тях подбрани от Business Insider:

Харчете пари за други хора.

Харченето на пари за други хора, вместо за вас ви кара да се чувствате по-щастливи, показва проучване публикувано в Psychological Bulletin.

Според резултатите от проучването "най-щастливите хора са тези, които дават най-много, независимо от това какво са получили" и винаги се чувстват по-добре като даряват за благотворителност и за другите, вместо да харчат пари за себе си.

Опитвайте нови неща.

Хората, които предприемат приключения, опитват нови неща и избягват рутината по принцип са по-щастливи, показват проучвания.

Опитването на нови неща също така поддържа двигателната функция и стимулира мозъчните вълни.

Имайте повече допир със синия цвят.

Проучване показва, че по-големият допир със синия цвят "повишава самоувереността, намалява стреса и засилва щастието."

Учени от Съсекския университет откриват, че когато хората видят синьо, мозъчните им вълни отчитат повишено щастие.

Според Daily Mail, любовта ни към синия цвят идва от нашите прадеди "свързвайки цвета на следобеда и вечерното небе с чувството за добре прекаран ден и възможността за добър сън през нощта."

Спрете да защитавате гледната си точка.

Индийският лекар, мислител и писател Дийпак Чопра казва, че поддържането на неутрална позиция е най-добрия начин човек да бъде щастлив.

Налагането на вашата гледна точка на някой друг, който не е съгласен, на практика няма да ви направи по-щастливи.

"Можете да спестите 99% от психологическата си енергия и да се чувствате по-щастливи, ако спрете да защитавате гледната си точка,” казва Чопра.

Спете поне по шест часа на нощ

Най-щастливите хора спят непрекъснат сън от 6 часа и 15 минути на нощ, според проучване, поръчано от британската компания Yeo Valley.

Като част от проучването хора на възраст между 18 и 65 г. били накарани да оценят щастието по скала от 1 до 5. Тези, които спят по около 6 часа и 15 минути на нощ дали най-високи оценки.

Намалете пътя си до работа до 20 минути.

Според същото британско проучване, участниците, които оценили най-високо степента на щастието си, били също така тези, които пътуват едва 20 мин до работа. Други проучвания показват, че дългият път до работа влияе на здравото физическото състояние и щастието.

Имайте поне 10 добри приятели.

Възрастните, които споделят, че имат поне 10 добри приятели са по-щастливи от тези, които могат да преброят 5 или по-малко свои приятели, според проучване на Нотингамския университет.

Колкото повече приятели има човек, толкова по-щастлив се чувства.

Проучването заключава, че трябва да поддържаме приятелствата си, за да повишаваме личното си щастие.

Преструвайте се, докато не успеете.

Може да изглежда трудно, но да се преструвате на щастливи, когато всъщност сте тъжни, може на практика да ви накара да се почувствате по-щастливи. Няколко проучвания показват, че само усмихването може да накара хората да изпитат чувства на щастие.

Имайте романтична връзка.

Връзките с нашите половинки имат огромно влияние върху нашето щастие.Хората, които имат връзка като цяло са по-щастливи от другите, а съпрузите има най-високо усещане за доброто си състояние, независимо дали са щастливо женени или не, според проучване не университета Корнел.

Колко по-силно е обвързването, толкова по-щастливи са хората във връзката, според проучването.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg