Огън и лоши на'ви - какво ни готви Камерън в третия “Аватар“?

3290
Огън и лоши на'ви - какво ни готви Камерън в третия “Аватар“?

© 20th Century Studios

В третата серия на "Аватар“ ще бъде представен огнен народ на'ви, който се различава значително от досега представените племена. „Аватар: Природата на водата“ надгражда основата, поставена от първата серия на хитовата продукция, като показва нова страна на Пандора.

Преследвани от полковник Куарич (Стивън Ланг) Джейк (Сам Уортингтън), Нейтири (Зоуи Салдана) и тяхното семейство са принудени да напуснат гората и да започнат нов живот далеч от дома. В крайна сметка те се заселват на островите, обитавани от клана Меткайна, където трябва да се впишат в нова култура и начин на живот, основан на водата.

Новият клан е еволюирал по различен начин от племената, представени в първата серия, за да се адаптира към океанската среда – има зелена кожа, по-дебели опашки, ръце с перки и няколко други отличителни белега.

Само за две седмици: Новият „Аватар“ мина кота 1 млрд. долара Според режисьора Джеймс Камерън неговият технологично иновативен филм трябва да спечели 2 млрд. долара, за да излезе на печалба

Сега Джеймс Камерън обяснява, че елементът на огъня "ще бъде представен от "хората на пепелта" в третата част, което предполага, че Джейк и Нейтири може би ще взаимодействат с ново племе на'ви. Освен това създателят на хитовата поредица дава интригуваща подробност за следващата част, намеквайки, че на'ви в "Аватар 3" няма да бъдат представени в толкова положителна светлина, колкото в предишните филми.


"В следващия филм зрителите могат да очакват да видят различни култури от тези, които вече съм показвал. Огънят ще бъде представен от "хората на пепелта". Искам да покажа на'ви от друг ъгъл, защото досега съм показвал само добрите им страни. В първите филми има много отрицателни човешки примери и много положителни на'ви. В "Аватар 3" ще направим обратното", казва Камерън, цитиран от Screen Rant.

"Ще изследваме нови светове, като същевременно ще продължим историята на главните герои. Мога да кажа, че последните части ще бъдат най-добрите. Останалите бяха въведение, начин да се нареди масата преди сервирането на храната. Но, очевидно, всичко ще зависи от това как ще бъде приет "Аватар 2", дали ще намери своята публика", допълва Камерън. 

С какво ще се различават на'ви в "Аватар 3"?

Въз основа на коментарите на Камерън, "хората на пепелта" се очаква да са най-агресивният клан на'ви досега, давайки нова дълбочина за нравите на местното население на Пандора. Въпреки че в първия "Аватар" беше представен многопластов поглед към оматиайците, който показваше, че Нейтири, родителите ѝ и останалите членове на клана имат различия в мненията си по отношение на хората и други въпроси, местното население като цяло беше обрисувано по същество добро, докато хората – като антипод. Същото е валидно и за "Аватар: Природата на водата".

По всичко личи, че в третата част на'ви вече няма да са толкова праведни същества, въпреки че семейството на Джейк продължава да заема централно място. Що се отнася до физическите и културните различия, "хората на пепелта" се очаква да имат червена или сиво оцветена, устойчива на топлина кожа и по-къса коса, както и да обитават вулканичните райони на Пандора.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg