Огромни могили-ключалки пазят останките на знатните в Япония

2019
Огромни могили-ключалки пазят останките на знатните в Япония

Пейзажът около Кансай, разположен в южната част на Централна Япония, особено около Осака и Нара, е осеян с любопитни ключалки – или по-скоро могили във формата на ключалка, които са заобиколени от ровове. Тези особени структури са древни могили, наречени kofun.

Kofun са построени от императорското семейство и членовете на управляващата класа като гробници за покойниците на елита. Те варират по размер - от няколко метра до дължина от повече от четиристотин метра.

Колкото по-могъщо и влиятелно е лицето, толкова по-голям е kofun-ът му. Отличителната форма на ключалка се появява между III и началото на VII век и е характерен за този период от японската история.

В действителност, в периода, когато тези мобили със специфична форма започват да се появяват, е обявен периодът Kofun.

Kofun са с различни форми в цялата история, като например кръгове и квадрати, но най-често срещаната форма е ключалка. Смята се, че тя е символ на сила и власт.

Тези ключалки се състоят от две секции - кръгла могила, в която е разположен саркофагът, и свързана с него трапецовидна могила, на която се провеждат церемонии и ритуали по време на погребението.

Погребалната камера на kofun се състои от дървен ковчег, който се поставя на дъното на шахта, заобиколен от стени, изградени от плоски камъни, след това се поставя каменен покрив. Накрая земята се оформя като могила.

Понякога повърхността на гробницата е постлана с камъни. Починалият е погребван с различни предмети, като бронзови огледала, оръжия и брони. Орнаменти, изработени от нефрит и яспис, също са откривани в гробниците.

Мавзолеите палати на мексиканските наркотрафикантиНай-страшните наркотрафиканти почиват в мазволеи-палати за стотици хиляди долари

 

Един от най-ранните kofun във формата на ключалка е построен в района Макимуку, в югоизточната част на басейна на Нара, в средата на III век.

След това тази традиция се разпространява в провинция Яамато, след това и в Кавачи, където съществуват огромни могили, като например Daisen Kofun на император Нинтоку.

Снимки: amusingplanet.com

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg