Осем съвета от Ричард Брансън за възможно най-пълноценен живот

17400
Осем съвета от Ричард Брансън за възможно най-пълноценен живот

© Instagram

Няма лесна рецепта или някаква отличителна тайна за успеха. По време на моите 66 години на този свят съм научил, че има няколко начина на мислене и поведение, които могат да помогнат на човек по пътя към успеха, казва милиардерът Ричард Брансън.

Ето кои са неговите осем съвета за това да живеем живота си по най-добрия начин:

Бъдете смели


За да преследва мечитете си, на човек му е нужна смелост. Хората, които постигат велики неща, са тези, които са готови да се страхуват, но не дотолкова, че да се откажат. Да си смел и да поемаш рискове обаче не означава да си лекомислен; ключовото в случая е винаги да се застраховаш срещу неуспеха.

Бъдете себе си

Не е необходимо да жертвате схващанията си и да изгубите себе си, за да постигнете успех. Концентрирайте се върху целите си и останете верни на своите ценности. Можете да постигнете това, което искате, без да губите себе си по пътя.

Уважавайте другите

Успехът в живота или в бизнеса се основава изцяло на вашата репутация. Внимавайте, бъдете вежливи и винаги мислете за другите. Това не означава, че не трябва да казвате това, което мислите, но трябва винаги да мислите, преди да говорите или да действате. 

Какво би посъветвал себе си Ричард Брансън, ако бе на 25 и 50 г.В серия от писма до 10-, 25-, 50- и 65-годишните версии на себе си, Брансън споделя какво би му се искало да е знаел на различните етапи от кариерата си

Казвайте „да“

Животът е по-забавен, когато казвате „да“! Дори и да нямам идея накъде съм тръгнал или как да стигна там, предпочитам да кажа „да“ и да науча по пътя. Благодарение на това съм изживявал едни от най-невероятните приключения, по време на които съм откривал хора, места и идеи, на които в противен случаи никога нямаше да се натъкна.

Имайте големи мечти

Моята история (и историята на Virgin) е история на големите мечти. Шансовете често не бяха на моя страна, но като не ограничавах себе си до това, което са ми казвали, че е истина, аз успявах да превръщам невъзможното във възможно. Имайте големи мечти и ще бъдете възнаградени … вярвайте ми.

Забавлявайте се

Ако някаква възможност или проект не ме въодушевява и не е нещо, с което мога да се забавлявам в креативно отношение, предпочитам да пропусна и да продължа нататък. Мога да ви гарантирам, че няма да усещате работата като някакво задължение, ако изпитвате страст към това, което правите.

Давайте обратно

Добротата може да ви осигури големи ползи в личен план. Няма нищо друго, като това да давате. Когато видите от първа ръка какъв ефект може да има, това се превръща в най-доброто чувство в света.

Грижете се за себе си

В края на краищата единственият начин, по който наистина ще живеете живота си възможно най-добре и ще извличате максикума от всеки ден, е, ако се грижите за себе си. Доброто здраве е от съществено значение за щастието, а щастието е от съществено значение за успеха.

Сър Ричард Брансън ще гостува в България, където ще изнесе публична лекция на 19 май. Още за събитието, на което Profit.bg е медиен партньор, можете да намерите тук. Билети могат да бъдат закупени от системата на Ticketportal.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg