Още два американски града ще преминат на 100% зелена енергия

2113
Още два американски града ще преминат на 100% зелена енергия

За да може един град да съществува изцяло на възобновяема енергия, това означава всяка сграда да се придържа към стриктни насоки и въведения.

Разбира се, това съвсем не е лесна цел в краткосрочен план, но дългосрочните ефекти стават все по-важни.

Ето защо новината, че Чикаго и Атланта ще работят, за да постигнат 100% възобновяема енергия в близко бъдеще, е толкова актуална, колкото и вълнуваща.

За Чикаго, град с над 2.7 милиона жители (9.5 милиона души, включително околностите), високата цел за постигане на енергийна независимост до 2025 г. дава надежда за много американци.

В действителност, стотици хиляди протестираха из страната за обединителната цел срещу изменението на климата.

10 устойчиви курорта в Ко СамуиТук луксът и устойчивостта вървят ръка за ръка

"Чрез ангажимента енергията, използвана за захранването на нашите обществени сгради да бъде вятърна и слънчева, ние изпращаме ясен сигнал, че оставаме загрижени за изграждането на икономиката на 21-и век", каза кметът на Чикаго Рам Емануел.

Ако Чикаго постигне целта си, той ще бъдат най-големият град в Америка, който ще съществува изцяло на възобновяема енергия.

Атланта е другият голям град в САЩ, който обяви плановете си за "по-зелено" бъдеще. Като определя 2035 като година, в която планира да работи изцяло на възобновяема енергия, деветият по големина градски район в САЩ ще използва междувременно източници като слънце и вятър.

"Знаем, че преминаването към чиста енергия ще създаде добри работни места, ще пречисти въздуха и водата и ще намали сметките за комунални услуги на жителите", казва в свое изявление кандидат-кметът на демократите Кванза Хол.

"Никога не сме мислили, че ще можем да имаме нещо повече от стационарни телефони или настолни компютри, но днес носим смарт телефоните си и те са по-мощни от всичко, което имахме. Трябва да си поставим амбициозна цел или никога няма да имаме постижения. "

Атланта е 27-ият в Америка, който обяви амбицията си за 100 процента възобновяема енергия. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg