Ален Стрюб посети за втори път страната ни

1425
Ален Стрюб посети за втори път страната ни

Твърдата подкрепа на Емпорики Банк за по-нататъшния растеж на дъщерното дружество в България бе заявена от главния изпълнителен директор на Емпорики Груп, Ален Стрюб, по време на второто му посещение в София. Това информираха от българска страна.

В рамките на двудневната си визита Стрюб, заедно с Атанасиос Петропулос, главен изпълнителен директор на Емпорики България и Христос Кацанис, председател на НС на Емпорики България, се срещна с водещи български, гръцки и френски фирми и предприемачи, пред които представи възможностите за сътрудничество и партньорство с финансовата Група Credit Agricole и дъщерното й дружество в България.

Стрюб имаше възможността да се срещне с Н. Пр. френският посланик Етиен Дьо Понсен.

Ден преди своето посещение в България Алън Стрюб даде обширна пресконференция в Атина, на която представи основните характеристики, които отличават Емпорики Банк като активен съюзник за възстановяването на гръцката и съседните икономики.

Той изтъкна, че с твърдата подкрепа на Credit Agricole, сред големите банкови групи във Франция, Емпорики предоставя на своите клиенти ликвидност, сигурност, продукти с добавена стойност, подобрени услуги и отговорно банкиране.

Във време на спиране на инвестициите банката върви срещу течението. Инвестира в своите служители, офисна мрежа, продукти, като радикално подобрява стандартите на обслужване и подход към клиентите, се посочва още в съобщението.

Алън Стрюб започва своята кариера в Credit Agricole през 1977 г. Работил е във всички сфери на банкиране на дребно, заемал е няколко поста на главен изпълнителен директор на регионални банки и е управлявал сливането им.

Емпорики банк - България, е създадена от Европейската банка за възстановяване и развитие, група български банки и други акционери през 1994 г. под името Българска инвестиционна банка. През 1998 г. Емпорики банк - Гърция, придобива контролния пакет акции на Емпорики - България, а от 2003 г. е акционер със 100% от капитала на банката. Понастоящем Crédit Agricole, една от най-големите финансови институции в световен мащаб, притежава около 92% от Емпорики.

Crédit Agricole Group е сред най-големите банкови групи във Франция и втора в Европа по приходи от банкиране на дребно, както и 8-а в света по размер на основния капитал, според класацията на списание The Banker. Групата присъства в повече от 70 страни в целия свят.

На снимката горе: (от ляво на дясно) Христос Кацанис, председател на НС на Емпорики България, Ален Стрюб, главен изпълнителен директор на Емпорики Груп, Атанасиос Петропулос, главен изпълнителен директор на Емпорики България

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg