Разнопосочно движение на лихвите по кредитите за бизнеса

1218
Разнопосочно движение на лихвите по кредитите за бизнеса

Лихвената статистика на БНБ за юни отчете разнопосочно движение на цената на кредита за бизнеса на годишна и месечна база.

Така например, средният лихвен процент по кредитите до 1 млн. евро, договорени в левове, за нефинансовите предприятия намалява през юни на годишна база с 1.02 пр.п. до 9.54%, а по тези, договорени в евро - с 0.82 пр.п. до 8.59%.

Средният лихвен процент по кредитите над 1 млн. евро, договорени в левове, обаче се увеличава с 0.46 пр.п. до 8.16%, а по тези, договорени в евро - с 0.58 пр.п. до 8.04%.

През юни 2011 г. спрямо този май средният лихвен процент по кредитите до 1 млн. евро, договорени в левове, намалява с 0.44 пр.п., а по кредитите до 1 млн. евро, договорени в евро, нараства с 0.24 пр.п. При кредитите над 1 млн. евро, договорени в левове, той се понижава с 0.27 пр.п., а при кредитите над 1 млн. евро, договорени в евро - с 1.70 пр. п.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg