СИБАНК с консултации за малкия и среден бизнес

1388
СИБАНК с консултации за малкия и среден бизнес

СИБАНК стартира интернет страница за консултации на малкия и среден бизнес. На www.biznesprognoza.bg фирмите ще получават информация за различните механизми на финансиране и възможностите им за комбиниране като успешен модел за решаване на проблема с кредитирането.

Страницата е замислена като онлайн консултант, който освен да предлага актуална информация, ще има задачата в рамките на 24 часа да консултира конкретни бизнес идеи и проекти на фирмите.

Онлайн консултантът на СИБАНК е част информационната кампания на програма БИЗНЕС ПРОГНОЗА за инвестиционни кредити за МСП по линия на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Заемът от ЕИБ дава възможност на СИБАНК да финансира при по-изгодни условия дългосрочни инвестиционни проекти на малки и средни предприятия на обща стойност 22 млн. евро в секторите - енергетика, здравеопазване, образование и местна инфраструктура, както и иновативни дейности.

Досега по кампания „Бизнес прогноза", в рамките на организираните дискусионни форуми и Дни на малкия и среден бизнес в Русе, Благоевград, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Враца, Плевен и Ловеч, СИБАНК е провела срещи с над 500 малки и средни предприятия.

За да даде възможност на още по-голям брой фирми да се включат в обсъждането на възможностите за кредитиране, най-интересните теми от тези срещи ще бъдат публикувани на сайта www.biznesprognoza.bg. Така освен онлайн консултант, страницата ще се превърне в място за онлайн дискусиси по теми, зададени от бизнеса.

Тъй като СИБАНК съветва фирмите да търсят решения в комбинирането на различни финансови инструменти, освен информация за инвестиционните кредити по линията от Европейската инвестиционна бнака (ЕИБ), на страницата ще бъдат представени и възможностите за финансиране от други международни институции, по оперативните програми, възможността за допълнително обезпечение чрез издаваните гаранции от Националния гаранционен фонд към Българската банка за развитие, актуални промоции на бизнес продукти и др.

В „Опитът на успелите" ще бъдат представяни кредитирани проекти в различни сфери, които могат да бъдат разглеждани като успешни модели за финансиране.Целта е постепенно да се създаде база от добри практики в помощ на тези МСП, които сега са все още на етап бизнес идея.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg