Първият европейски подводен ресторант вече е отворен. Той се намира на южното крайбрежие на Норвегия.

Както се очаква, той вече се превръща в едно от най-желаните места за хапване в света.

Въпреки че отвори врати едва в сряда, Under вече има повече от 7000 резервации, съобщава T+L.

Тъй като ресторантът е в състояние да обслужва само 40 гости наведнъж, най-ранните резервации, които се предлагат за двама гости в момента, са за август.

Вижте го в галерията от Instagram:

Гостите се наслаждават на меню състоящо се от сезонни, местни продукти и невероятно пресни морски дарове.

Но въпреки апетитното меню, което е дело на шеф Николай Елицгаард Педерсен, работил в заведения със звезди Мишлен, вероятно не храната е това, което повечето хора очакват да видят.

Според Snoehetta (архитектурната компания, построила ресторанта), "големият му прозорец разкрива подводния свят не просто като аквариум, а като нещо истинско."

Първият подводен влак-стрела на Индия ще струва 14.5 млрд долара В неделя беше направена първата копка за получаване на проби

Повече от половината сграда на заведението е потопена под вода, което позволява на гостите му истинско потапящо преживяване в норвежките води.

Вечерящите влизат в ресторанта през неговото най-високо ниво, което включва фоайе и гардероб. На средното ниво е разположен бар за шампанско, а основното помещение се намира на най-ниския етаж.

За щастие, дългият списък с чакащи ще ви даде време да спестите пари за храна. Меню с 18 ястия и напитки ще ви струва по 430 долара на човек.

Under е не само първият подводен ресторант в Европа, но и е най-големият в света.