Първото впечатление е най-важно

1944
Първото впечатление е най-важно

Първото впечатление което оставате на някого може да бъде решаващо за отношенията ви по-нататък. Затова обърнете внимание на следното:

Тоалетите - Дрехите не правят човека, но в определени случаи може да се разкрият някой техни черти. Ако дрехите ви са в петна, намачкани и неугледни това може да означава, че вие сте мърляви и във всичко останало, в любовта, секса, приятелството, работата....

Гримът и прическата, нещо така говорят за вас, затова се постарайте редовно да си миете косата, да се сресвате и гримът трябва да съответства с мястото на което отивате и с времето от денонощието. Така че не е важно дали дрехите ви са маркови и прическата модерна, а че сте чисти и спретнати.

Погледът - Винаги гледайте събеседника си право в очи. Много е неприятно погледът ви да блуждае някъде другаде докато някой ви говори и особено неприятно е в присъствието на жена да гледате другите минаващи жени. Усмивката също така е от значение, да бъде добронамерена, искрена, а не лицемерна и натрапваща се. Трябва да сте естествени, отпуснати, независимо от емоциите които изживявате ако става въпрос, че се виждате с човек с който сте искали да се запознаете.

Здрависването - Когато се здрависвате, обезателно трябва леко да стиснете ръката на другото лице. Това ръкостискане ще ви определи като решителен човек, със силни позиции, човек който знае какво иска. Това обаче не означава, че впечатлението ще е по-добро ако ръкостискането е по-силно от необходимото. Не използвайте целувки и прегръдки. Не само заради това че не се препоръчва, защото така се пренася грип и други заразни болести, а защото не е прилично. Така се поздравляват само много близки хора и хора от от семейството.

Разговорът - Демонстрирайте интерес към разговора дори и когато темата ви не ви интересува. Търпеливо изчакайте другите да приключат с разказа и в никакъв ама в никакъв случай не разказвайте за себе си. Това означава, че когато някой ви се оплаче че тези дни спи зле, вие трябва да го посъветвате, а не не веднага да започнете да разказвате за себе си и за това как вие спите. Също така не бива да разказвате за своите недостатъци, фрустрации и фобии...

Това че вие смятате че имате някой друг килограм повече никого не интересува. Постарайте се да отслабнете малко, ако това чак толкова ви мъчи. Най-важното е да оставите добро впечатление, на сърдечен човек с когото е приятно да си в компания.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg