Пекарката, чиито сладкиши са прекалено красиви за ядене (снимки)

2039
Пекарката, чиито сладкиши са прекалено красиви за ядене (снимки)

© Pixabay/Instagram

Германският хлебар и фотограф Карин Пфайф-Бошек извежда печенето на сладкиши на съвсем ново ниво.

Тя майсторски подрежда тесто и плодове, за да създаде най-красивите пайове, които някога сте виждали.

Ярки ботанически и геометрични орнаменти правят вкусните пайове твърде хубави за ядене, посочва BoredPanda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karin Pfeiff Boschek (@karinpfeiffboschek) on


Карин се занимава с пекарство още от детските си години, но не го превръща в професия.

„Като дете ми харесваше да виждам, мириша и хапвам хляба и сладкишите, които и двете ми баби правеха. Печенето беше традиция в нашето семейство в селска Германия и когато бях тийнейджър, аз също започнах да пека торти и сладкиши за брат ми и сестра ми," разказва тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karin Pfeiff Boschek (@karinpfeiffboschek) on

"През двадесетте си години прекарах много лета в Париж и бях очарована от красивите печива в пекарните на почти всеки ъгъл. Не станах хлебар, но харесвах печенето, като често експериментирах с различно тесто," казва още Карин.

Какво да ядете, ако държите да нахраните мозъка правилно?Като общество сме свикнали да приемаме, че нашата диета оформя талията ни. Но много от нас забравят, че същата тази диета храни мозъка ни и че веществата, които му осигуряваме, оформят нашите мисли и действия

„Започнах да се чудя дали някой може да украси пая така, че да го превърне в произведение на изкуството. Това беше точно в момента, в който си направих акаунт в Instagram и започнах да качвам снимки на опитите си за украса на пай.

За моя изненада и наслада, коментарите бяха положителни, което доведе до бързо покачване на последователите“, според пекарката, която днес има впечатляващия брой от над 90 000 последователи в Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karin Pfeiff Boschek (@karinpfeiffboschek) on

Тя публикува и подробно ръководство как да превърнете любимите си пайове в ядливи произведения на изкуството в своята книга „Елегантен пай“. В нея Карин споделя 25 от най-добрите си рецепти и техники.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karin Pfeiff Boschek (@karinpfeiffboschek) on

Още подобни невероятни произведения можете да видите в профила в Instagram на Карин.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg