Пет щури прогнози на IBM за бъдещето

3037
Пет щури прогнози на IBM за бъдещето

Всяка година IBM прави преглед на тенденциите в технологичния сектор и прогнозира какво можем да очакваме да се случи в следващите пет години.

Начинанието се нарича "5 от 5," а тазгодишните прогнози вече излязоха.

От компютри, които четат мислите ни, до това, че никога повече няма да има нужда да пишем пароли, изглежда IBM има доста радикално виждане за бъдещето. Вижте прогнозите на компанията:

Енергия - силата на хората ще оживее

В крайна сметка ще можем да впрягаме цялата кинетична енергия, която е около нас – от движението, което извършваме с телата си, до водата, която се движи през нашите тръби, и да я използваме, за да генерираме значителни количества електричество.

Сигурност - никога повече няма да имаме нужда от парола

Кажете довиждане на измислянето на пароли, които трябва да съдържат определен брой букви, цифри и препинателни знаци. В бъдеще биологичната идентичност на човек ще бъде неговата парола за всичко, докато проверява банковата си сметка със сканиране на ретината или имейла си с гласова команда.

Четене на мисли - вече не е научна фантастика

IBM проучва нови и по-добри начини за свързване на компютъра с човешкия мозък, което ще даде възможност на хората да контролират устройствата си, единствено със своята мисъл.

Мобилни устройства - дигиталното разделение ще престане да съществува

Мобилните устройства правят информацията по-достъпна от когато и да било. От IBM смятат, че в крайна сметка между информацията и хората, които я искат, няма да има празно пространство.

Анализ - нежеланите съобщения ще станат приоритетни

Това звучи като някакъв невероятен помощен софтуер. Siri на стероиди?

Примерът на IBM: "Комбинирайки вашите предпочитания и вашия календар, технологията проактивно ще резервира билети за концерта на вашата любима група, когато календарът ви показва, че сте свободни, или ще търси алтернативни маршрути за пътуване, когато засече лошо време някъде по пътя, и след това ще ви каже накъде да карате."

Автор: Илия Атанасов

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Gembler
# 0
12:11 | 22 November 2015
That's more than seblensi! That's a great post!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg