Петте типа лоши шефове

5761
Петте типа лоши шефове

Посетете и нашата Фейсбук страница

Добрите отношения с шефа са едно от най-важните неща в работата ви. Понякога обаче ни се падат абсолютни гадняри.

Какво да правим с лошия шеф? Най-важно е да разберете мотивацията зад тяхното поведение, съветват експерти. Така най-лесно ще разберете как да се справите с тях.

Ето петте типа шефове, които най-често се срещат, както и някои стратегии за справяне с тях:

Неясният

Той никога не се изразява ясно, говори общи приказки и никой не знае какво всъщност иска. Например казва "Трябва да разработим успешна стратегия." Точка. Никога обаче не споменава какво значи „успешна" и как по-точно трябва да бъде разработена тя.

Не си премълчавайте - питайте го. Задавайте конкретни въпроси и не му позволявайте да се шикалкави.

Надзирателят

Той гледа всяко движение отблизо. Този тип хора са притесняват много за репутацията си. Той/тя следи всяка ваша стъпка, защото се притеснява, че ще объркате нещо.

Какво да правим - открийте слабите му страни и поемете инициативата там. Когато му покажете, че в дадена област вие се справяте по-добре от него, той ще ви има повече доверие и ще ви остави да работите по-самостоятелно.

Агресивният

Той се държи лошо с подчинените си и това му харесва. Често служителите се страхуват до смърт от него.

Този тип шефове държат много на крайния резултат от работата. Най-добрият начин да сте в добри отношения с него/нея е да сте най-компетентният служител. Дори гаднярите знаят кои хора са важни за фирмата, без кои няма да могат и се надяват да ги задържат.

Имайте предвид и че те обичат уверените хора, така че не мънкайте и не се старайте да бъдете скромни - това ги отблъсква.

Ако агресията на шефа е насочена лично към вас - попитайте в прав текст какъв е проблемът.

Нарцисът

Те са дразнещи, но иначе е лесно да се справите с тях. Просто ги ласкайте от време на време, дръжте се така все едно вселената се върти около тях и няма да имате никакъв проблем.

Приятелят

Да сте другарчета с шефа може да не е толкова добре, колкото си мислите. Въпреки че играете футбол заедно и познавате цялото му семейство, имайте предвид, че той продължава да бъде ваш шеф и не можете да говорите съвсем откровено по всички теми.

Посетете и нашата Фейсбук страница

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...