Пласирани са 2.53 млн. акции на ЖП Инфраструктура – ХД

990
Пласирани са 2.53 млн. акции на ЖП Инфраструктура – ХД

“Железопътна Инфраструктура – Холдингово Дружество” АД и “Обединена Българска Банка” АД, Водещ мениджър по увеличението на капитала, съобщават, че на 27 юни 2008 г. приключи подписката за увеличението на капитала на дружеството.

Направени са поръчки за общо 2 528 851 броя акции, което е над минималния определен праг от 2 500 000 броя акции. Цената на пласиране бе определена на 5.00 лв. на акция.

Набраните средства от публичното предлагане, които ще постъпят в “Железопътна Инфраструктура – Холдингово Дружество” АД възлизат на 12.64 млн. лв.

Дружеството предложи за записване при условията на първоначално публично предлагане 5 583 411 броя нови, обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв.

Съотношението между броя на акциите, удовлетворени по лимитирани и пазарни поръчки, е приблизително 9.3 на сто, като делът на институционалните инвеститори е приблизително 2%.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (фрийфлоут), ще са приблизително 4.3% от общия брой акции на дружеството след увеличението на капитала. Очаква се търговията с акциите на “Железопътна Инфраструктура – Холдингово Дружество” АД да стартира на Българска фондова борса около средата на месец август 2008 г.

Заплащането на записаните акции започва от 1 юли 2008 г. Крайният срок за плащане на разпределените акции по набирателната сметка е до 3 юли 2008 г. Плащането се счита извършено от деня, в който набирателната сметка е заверена със съответната сума.

Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната програма на “Железопътна Инфраструктура – Холдингово Дружество” АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg