Почти всички потребители на Google+ са мъже

2196
Почти всички потребители на Google+ са мъже

Данните от различни сайтове, които следят статистиката от Google+ показват, три четвърти от потребителите на новата социална мрежа са мъже, информира Mashable.

Уебсайтът SocialStatistics, който генерира данни от избрани профили определя, че мъжете съставляват 86.8% от потребителите на Google+, докато според FindPeopleOnPlus, който генерира данни от около 1 милион потребители мъжете в Google+ са 73.7%.

Според FindPeopleOnPlus 95% от потребителите на Google+, които казват, че "търсят любов" на, сайта са мъже.

Около 60% от потребителите са отбелязали, че се занимават или разработването на сайтове или софтуер.

Истина е, че хората, които усвояват някаква нова технология първи са предимно мъже. Google+ обаче ще трябва да се харесва на масовата публика, ако иска да увеличи значително броя на потребителите си в най-скоро време.

Разбивката по полове в най-големия конкурент на Google+ Facebоок показва, че там има приблизително равенство 50 на 50%. Някои от най-пристрастените и най-ентусиазирани потребители на Facebook дори са жени.

Google се очаква да спре да изисква от потребителите да посочват пола си, което означава, че точността на статистиката в това отношение може да намалее в бъдеще.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg