Почти всички потребители на Google+ са мъже

2256
Почти всички потребители на Google+ са мъже

Данните от различни сайтове, които следят статистиката от Google+ показват, три четвърти от потребителите на новата социална мрежа са мъже, информира Mashable.

Уебсайтът SocialStatistics, който генерира данни от избрани профили определя, че мъжете съставляват 86.8% от потребителите на Google+, докато според FindPeopleOnPlus, който генерира данни от около 1 милион потребители мъжете в Google+ са 73.7%.

Според FindPeopleOnPlus 95% от потребителите на Google+, които казват, че "търсят любов" на, сайта са мъже.

Около 60% от потребителите са отбелязали, че се занимават или разработването на сайтове или софтуер.

Истина е, че хората, които усвояват някаква нова технология първи са предимно мъже. Google+ обаче ще трябва да се харесва на масовата публика, ако иска да увеличи значително броя на потребителите си в най-скоро време.

Разбивката по полове в най-големия конкурент на Google+ Facebоок показва, че там има приблизително равенство 50 на 50%. Някои от най-пристрастените и най-ентусиазирани потребители на Facebook дори са жени.

Google се очаква да спре да изисква от потребителите да посочват пола си, което означава, че точността на статистиката в това отношение може да намалее в бъдеще.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...