Подводна гора привлича посетители край бреговете на Кипър (снимки)

2826
Подводна гора привлича посетители край бреговете на Кипър (снимки)

© Instagram

Новият парк за подводни скулптури Мусан вече привлича посетители в Кипър.

Подводната гора на Джейсън де Сиарес Тейлър е разположена в защитена морска зона на 200 метра от плажа и на около 10 метра под водата.

Мусан, намиращ се край Агия Напа, включва фигури, разпръстнати между дърветата, като изследва връзката между човека и природата.


93-те произведения на изкуството, особено онези, които представляват дървета, са предназначени да привличат морски живот и да се развиват органично.

Някои от дървесните форми плуват точно под повърхността, създавайки подходящ субстрат за морските обитатели на всички нива.

Творбите на Джейсън де Кейрес Тейлър са част от движение за екоизкуство, при което произведенията взаимодействат с обкръжението си по непредсказуем начин. В крайна сметка, работата на природата ще измести работата на художника - и ще осигури храна и подслон за различни същества, гласи една от тезите на движението.

Морският живот е сериозно изчерпан в Средиземноморието през последните 20 години и паркът има за цел да подчертае необходимостта от възстановяването му. 

Стражите на Черно море, или пет невероятни български носовеСуша, обградена от водата от три страни. Това е географското определение на понятието нос

Музеят е в морска защитена зона на около 200 метра от плажа Pernera и се намира във водата между 8 и 10 метра дълбочина, така че е достъпен дори за гмурканчи с шнорхели.

Инсталацията е проектирана да наподобява пътека, виеща се през гъста подводна гора.

Гората е изградена от инертни pH-неутрални материали и има за цел да възпроизведе сухоземна гора, като се превърне в фокусна точка за биологичното разнообразие в района.

Хибридни дървета с тегло 13 тона са спуснати в морето.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MUSAN (@musan_ayianapa)


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg