Прекрасният живот на Стив Балмър

4825
Прекрасният живот на Стив Балмър

Бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър е спечелил наддаването за отбора от НБА Лос Анджелис Клипърс. Ако сделката се осъществи, той ще плати 2 млрд. долара за отбора, с което ще стане най-богатият собственик на отбор от НБА.

Тази огромна сума обаче е само една малка част от неговото състояние. Според списание Forbes, личното състояние на Балмър възлиза на 20.5 млрд. долара, което го прави 34-ия най-богат човек в света.

Вижте още: Прекрасният живот на Пол Алън


В технологичните сред Балмър е известен с това, че е ексцентричен и много енергичен. Той също така харчи милиардите си по доста странни начини, пише Business Insider.

Балмър има диплома по математика и икономика от Harvard, където е работил за футболния отбор на университета.

Докато е в Харвард, Балмър прекарва голяма част от времето си като треньор на футболния отбор. Той е споделял, че опитът там го е научил на уроци, които са били важни за бизнес кариерата му.

"Всъщност, не съм много добър спортист, но обичам спорта," споделя Балмър пред PC Mag. "Научих най-важното нещо, което някога съм научавал — най-важната подготовка за бизнеса бе като треньор на футболния отбор на Харвард. Трябваше да вляза, да запомня имената на 100 души на практика за един ден и трябваше да заставам и да говоря пред 100 футболисти, което не е точно така, защото те са доста шумна група."

Той е много добър приятел с Бил Гейтс.

Балмър и Гейтс са живеели близо един до друг в Харвард. Въпреки че Гейтс напуска университета преди да се дипломира, двамата остават близки приятели.

През 1980 г. Балмър напуска MBA обучението си в Станфорд, за да се присъедини към Гейтс в Microsoft.

"Партньори, съпрузи, каквото и да е ние участвахме заедно в раждането на това невероятно нещо, наречено Microsoft. Ние винаги работим добре заедно, не винаги сме на едно и също мнение, но винаги изглаждаме разногласията си," споделя Балмър пред Telegraph. "Затова казва, че тук има едни отношения от типа на съпружеските или братските, при които имаш способността да се съгласяваш, да разрешаваш проблеми, има фундаментално уважение, възхищение и добри чувства."

Балмър притежава къща за 10 млн. долара в Хънтс Пойнт, Вашингтон.

С население от около 400 души Хънтс Пойнт е малък, но заможен град, намиращ се през езерото Вашингтон от Сиатъл. От там до централата на Microsoft се стига за около 15 минути с кола.

Къщата на Балмър на брега на езерото е красива, но бледнее в сравнение със съседното имение  с площ 1 100 кв. м. То е принадлежало на музиканта Кени Джи, но технологичният предприемач Крег Маккау го купува през 1999 г. продажната цена е била около 26 млн. долара.

Балмър има имоти и на остров Уидби Whidbey Island.

Той и съпругата му Кони притежават 10 парцела на острова. Най-големият от тях е с площ 10 акра.

Миналото лято Балмър е продал крайбрежна къща на острова за скромните 169 500 долара.

Колата му не е точно луксозна

Според Wall Street Journal Балмър кара Ford от уважение към баща си, който е работил като мениджър във Ford Motor Company в Детройт.

Балмър също така е в добри отношения с главния изпълнителен директор на Ford Алън Мълали, който му е помогнал с плана за реорганизацията на Microsoft през 2012 г.

Балмър обожава голфа

Всъщност, възможността да играе голф на най-различни игрища по цял свят е любимата му част от това да е богат.

Вижте още: Бил Гейтс мие чинии и би се навел да вземе 100-доларова банкнота

По време на първата му публична поява след като напусна Microsoft, той казва  "Мога да играя почти на всяко игрище, на което искам по света. Ако стигна до там, някой ще иска да играе срещу мен. Аз съм слаб играч, но всичко това ми харесва."

Когато става въпрос за работата, той се отнася доста сериозно.

Освен да играе голф и да гледа баскетбол Балмър признава, че няма много хобита. Той споделя, че в момента се пренастройва и търси друг проект, към който да се присъедини.

"Не жонглирам, не карам велосипед с едно колело. Аз работя. Погълнат съм от това. Забавно е," споделя той пред Seattle Times през 1992 г.

Балмър е известен с това, че е много енергичен.

Ентусиазмът на Балмър е легендарен. Видео с това как той подскача по сцената по време на събитие на Microsoft става дста популярно в интернет.

Веднъж по време на среща в Япония, той крещял "Windows! Windows!" толкова силно, че увредил гласните си струни, след което трябвало да се подложи на операция.

От известно време той иска да си купи отбор от НБА.

Преди време Балмър бе част от група, която искаше да купи Сакраменто Кингс и да премести отбора в Сиатъл. Сделката в крайна сметка пропадна.

Ако неговата покупка на Лос Анджелис Клипърс за 2 млрд. евро бъде одобрена, това ще е втората най-висока сума, плащана някога за Северноамерикански спортен отбор.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

123
# 0
22:05 | 31 May 2014
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg