Променят структурата на Deutsche Bahn за IPO-то на железопътния превозвач

648
Променят структурата на Deutsche Bahn за IPO-то на железопътния превозвач

Надзорният съвет на германския национален железопътен превозвач Deutsche Bahn AG днес е одобрил нова структура на компанията, която отваря пътя за първичното публично предлагане на акции на превозвача, което се очаква да се случи през ноевмври.

Германското правителство реши да предложи на инвеститорите 24.9-процентен дял от операциите на Deutsche Bahn свързани с превоза на пътници, товари и логистика.

Железопътната мрежа и имотите на Bundes Bahn ще бъдат прехвърлени в отделна холдингова компания, която ще остане 100% собственост на държавата.

Синдикатите бяха заплашили, че на срещата на надзорния съвет ще гласуват против преструктурирането на компанията поради опасения за гаранциите за работата в компанията и опасения, че по-голям дял от нея може да бъде продаден.

В крайна сметка в сряда вечерта Deutsche Bahn и синдикатите Transnet и GDBA са подписали ново споразумение за трудовото възнагражедение на служителите, което отговаря на предварителните условия на синдикатите, за да одобрят преструктурирането.

Първичното публично предлагане на акции на Deutsche Bahn, която е една от най-големите транспортни групи в света, е едно от малкото перспективни IPO-та на германския пазар в момента.

Политическото съгласие за приватизацията на по-малка част от подвижния състав и логистичната база на компанията бе постигнато през април. Германското правителството първоначално възнамеряваше да предложи 49.9% от капитала на компанията.
И докато правителството оценява 24.9-процентния дял на 3 млрд. евро, от партията на Социалдемократите, която също е част от управляващата коалиция в Германия, очакват IPO-то да набере до 5 млрд. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg