Провеждат IPO-то на Билборд от 5 до 7 декември

1024
Провеждат IPO-то на Билборд от 5 до 7 декември

Първичното публично предлагане на полиграфичната компания Билборд АД ще се проведе в рамките на три дни, като ще започне на 5 декември и ще приключи на 7 декември. Това гласи обнародваното в ДВ съобщение. Водещ мениджър по увеличението на капитала на Билборд е Първа Финансова Брокерска Къща.

На 8 декември ще бъде публично оповестена определената от ПФБК и емитента цена за акциите. Инвеститорите с класирани заявки ще бъдат уведомени относно разпределените им акции и определената цена чрез изпращане на съобщение до тях, съответно до инвестиционните посредници, където са подали поръчки.

Срокът за заплащане на разпределените акции е 3 работни дни след датата на обявяването на цената на предлаганите акции и разпределението им, гласи още съобщението.

Новата емисия на Билборд АД е в размер на 1.5 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 3 лв. всяка. Преди време финансовият директор на дружеството Васил Генчев обяви, че публичното предлагане ще бъде осъществено в ценовия диапазон от 5 до 7 лв. за акция.

От компанията прогнозират консолидирани приходи от продажби от 25 млн. лв., или ръст от 47% за настоящата 2007 г., спрямо 17 млн. лв., реализирани миналата година. Прогнозираната нетна печалба за 2007 е в размер на 2.7 млн. лв. при близо 2 млн. лв. година по-рано.

„Билборд” АД е компания майка с 6 дружества, върху които упражнява контрол : „Дедракс” ООД с 60%, „ДиПиЕс България” ООД с 60%, „Моушън Артс” с 51%, „Ними Софт” ООД с 51%, „ИнСтор Медия” ООД с 50%, „Дигитал Принт” ЕООД със 100%.

Акционери на дружеството са Васил Генчев, притежаващ 35% от капитала, Стефан Генчев с 25%, Калин Генчев с 25% и Венета Генчева с 15%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg