Регистрираха емисиите на три компании

1093
Регистрираха емисиите на три компании

Нови три емисии реши да регистрира ръководството на Българска фондова борса, на провелото се днес заседание на СД, съобщават от капиталовата институция.

Това са емисиите на Унифарм АД, Балкан проджекти мениджмънт ЕАД и на Европа Лайн груп. Книжата на трите компании ще се търгуват на Неофициалния пазар на акции, сегмент А. Търговията с книжата на новите компании ще започне на 26 май.

Размерът на емисията на Унифарм АД е 500 хил. лв., разпределени в същото количество ценни книжа. Присвоеният борсов код е UFM. Цената за въвеждане за търговия ще е 1 лв.

Изпълнителен директор на Унифарм е Огнян Палавеев, а директор за връзки с инвеститорите Росен Казаков.

Предметът на дейност на компанията е производство на лекарствени средства, научно изследователска и експериментална дейност в областта на производството на лекарствени средства, установяване качеството на произвежданите лекарствени средства, пласментно-снабдителна и търговска дейност в страната и чужбина.

Втората емисия е на Балкан проджекти мениджмънт EАД. Основният капитал на дружеството е 100 хил. лв. при номинална стойност на акция от 1 лв. Компанията ще се търгува под кода BPM. Съгласно проспекта емисионната цена ще е 1 лв.

Марчело Джаварини e изпълнителен директор, а Невена Славкова директор за връзки с инвеститорите.

Предметът на дейност е производство на химически суровини и търговия с тях в страната и в чужбина, вътрешна и външна търговия с всички разрешени от закона стоки, търговско представителство, посредничество и агентство на местни и чуждестранни лица в страната и чужбина, както и всички разрешени от закона дейности.

Ръковдсвтото на борсата регистрира и емисията на Европа Лайн груп АД, в размер на 50 хил. лв., равен на броя акции. ELG е присвоеният борсов код на компанията. Емисионната цена, съгласно проспекта, ще е 20 лв.

Симеон Топчийски е изпълнителен директор, а председател на СД е Николаос Богониколос.

Компанията е с предмет на дейност консултантска дейност в областта на Европейските фондове и политики, осъществяване връзки с български и чуждестранни пазари, търговска дейност, участие в чужди и местни фирми, друга дейност, за която няма забрана, постановена със закон.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...