Френският пътеводител за най-добрите ресторанти в света Мишлен (Guide Michelin) за първи път включи в класацията си заведение, където клиентите могат да се нахранят за малко повече от един долар, съобщава ИТАР-ТАСС.

Хонконгският ресторант "Добави добър късмет" получи силно желаната в света на общественото хранене звезда на Мишлен. В историята си пътеводителят никога не е включвал толкова евтин ресторант.

Според изчисленията на експерти средната цена на обяда в заведенията, включени в класацията, е над 400 долара.

"Добави добър късмет" е включен в справочника благодарение на сегашната криза, заради която главният готвач в ресторанта на хонконгския хотел "Четири сезона", отличен с три звезди на Мишлен - Мак Пу Гор, останал без работа.

Тогава готвачът решил да отвори собствено заведение - ресторант за 20 души, в който най-скъпото ястие струва 5.40 долара.

Източник: БТА